Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét beperelte Ozzyt Bob Daisley: „Ez már zaklatással ér fel”

0810bobPert indított Ozzy Osbourne ellen egykori basszusgitárosa, Bob Daisley, aki kétmillió dollárt követel a Crazy Train dal szerinte elmaradt jogdíjai után. Daisley és az Osbourne-tábor üzleti kapcsolata híresen hányattatott, nem ez az első jogvitájuk az évek során.

Pert indított Ozzy Osbourne ellen Bob Daisley, aki igen fontos szerepet játszott Ozzy szólózenekarában úgy zenészként, mind dalszerzőként és szövegíróként, ugyanakkor kis túlzással folyamatosan ki-be járkált a csapatból a '80-as évektől egészen a '90-es évek elejéig. Daisley ezúttal az 1980-as Blizzard Of Ozz lemez egyik húzódala, a Crazy Train szerinte elmaradt royalty-kifizetéseit követeli Ozzyn mintegy kétmillió dollár (csaknem 600 millió forint) értékben. Bob maga sem vitatja, hogy folyamatosan kapja a csekkeket a dal után, ám úgy ítélte meg, kevesebb pénz jutott el hozzá az évek során, mint ami járt volna neki.

Reagálásában Ozzy képviselői indokolatlannak minősítik Daisley követelését, és kiemelik: a basszer félévenként kapja jogdíjkifizetéseit, amelyek összesen bőven sokmilliós dollártartományban mozognak. Bob ennek ellenére az évek során több vizsgálatot is kezdeményezett a kifizetéseket intéző Blizzard Musicnál, de az ellenőrzések mindig mindent szabályosnak találtak. Emellett emlékeztetnek, hogy Daisley hasonló okokból kezdeményezett perei mindig elbuktak Ozzyval szemben, akár az Egyesült Államokban, akár Nagy-Britanniában indította azokat. „Megértjük, hogy Mr. Daisley számára így, a visszavonulása után ezek a kifizetések jelentik az elsődleges jövedelmet, de harminchat év után mindez most már zaklatással ér fel. Pedig azt reméltük volna, hogy ennyi idő után már megszűnt benne a személyes megszállottság és sértettség Mr. Osbourne sikerei miatt."

Daisley és az első két Ozzy-lemezen játszott Lee Kerslake dobos a 2000-es évek elején szintén elmaradt jogdíjak miatt perelte be Ozzyt, aminek eredménye az lett, hogy a Blizzard Of Ozz és a Diary Of A Madman 2002-es újrakiadásain az ő sávjaikat letörölték, és újrajátszatták Robert Trujillóval, illetve Mike Bordinnal, a turnécsapat akkori tagjaival. A pert később elbukták, ennek ellenére a Sharon Osbourne által levezényelt újrajátszatáson maga Ozzy is kiakadt, és a későbbi újrakiadásokon ismét az eredeti felvételek szerepeltek.

 

Hozzászólások 

 
+4 #4 MV 2016-08-20 09:30
Idézet - matheus:
offtopik: Hogy lehet az, hogy még nem cikkeztetek az új Metallica számról?

Félnek, hogy lefagy az oldal. Egyébként szerintem k..va jó lett az új szám.
Idézet
 
 
+7 #3 BSND 2016-08-19 19:42
Idézet - matheus:
offtopik: Hogy lehet az, hogy még nem cikkeztetek az új Metallica számról?

Shockot kaptak tőle!
Idézet
 
 
+4 #2 matheus 2016-08-19 19:35
offtopik: Hogy lehet az, hogy még nem cikkeztetek az új Metallica számról?
Idézet
 
 
+3 #1 Dead again 2016-08-19 15:05
Szánalmas.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.