Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Improvizatív pillanatok és új szöveges videó Ihsahntól

Megérkezett az első szöveges videó Ihsahn új szólólemezéhez, a Das Seelenbrechenhez, a NaCl című dalhoz. Az album a Candlelight kiadó gondozásában jelenik meg október 20-án.

A Das Seelenbrechen a tavalyi Eremita nagylemez folytatása, amelyet a Leprousból ismert Tobias Ornes dobossal közösen rögzített az Emperor egykori – és a fejleményekre tekintettel jövőbeli – frontembere. Az album az előzetes beharangozók szerint a tradicionális metal hangszerelést és a határtalan hangzásképeket egyesíti majd az olyan előadók semmiféle korlátozást nem tűrő megközelítésével, mint John Zorn, Scott Walker vagy Diamanda Galas.

„Noha az évek során alaposan megváltozott a zeném, úgy érzem, hogy a mélyében megbúvó inspirációforrások nem változtak”, mondja az anyagról Ihsahn. „A mostani lemez alapötlete az volt, hogy mélyen megpróbáljak leásni ehhez a nyersforráshoz, és különösebb túlgondolás nélkül merítsek belőle, méghozzá egy kevésbé megszokott zenei környezetben. Ez az oka annak, hogy a lemezen akadnak teljes egészében improvizált dalok és dalrészletek is. Spontán módon zenéltem, és csak szövegeim voltak, illetve elképzeléseim a megteremteni kívánt atmoszféráról. Noha sokan úgy fogják érezni, hogy ez nagyon másképp szól, mint bizonyos korábbi anyagaim, én nem gondolom azt, hogy feltétlenül olyan sokban különbözik az album az előzőtől. Fejben pedig tökéletesen passzol a hatodik albumomra vonatkozó terveimhez is.”

0826ihsahn

A dallista az alábbi:

01. Hiber
02. Regen
03. NaCl
04. Pulse
05. Tacit 2
06. Tacit
07. Rec
08. M
09. Sub Ater
10. See
11. Entropie (bónusz)
12. Hel (bónusz)

Az idei Wacken Open Air fesztiválon bejelentették, hogy a jövő évi rendezvény egyik headlinere az Emperor lesz. Érdekesség, hogy a csapatban Wackenben és a többi 2014-es nyári fesztiválon az eredeti dobos, Bård Guldvik Eithun, azaz Faust dobol majd.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+4 #2 TelekiPál 2013-10-08 16:07
Ez csak szerintem hallgathatatlan ???
Idézet
 
 
+3 #1 extremeblast 2013-10-08 14:55
Ez az ember mindig is többre volt hivatott, minthogy Black Metal zenész legyen, még szerencse, hogy elkdezdte csinálni a saját dolgait is.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.