Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Így szólt volna a Sepultura Chuck Billyvel a mikrofonnál

0804chuckEddig is lehetett tudni, hogy annak idején, Max Cavalera távozását követően Chuck Billy is jelentkezett énekesnek a Sepulturába. Andreas Kisser gitáros egy friss interjúban most felidézte ezt a korszakot, és alább egy rövidebb részlet is meghallgatható a Choke dalból, benne a Testament frontemberének témáival.

Már 2011 óta hozzáférhető a YouTube-on egy rövid részlet abból a demóból, amit Chuck Billy, a Testament frontembere üvöltött fel a Sepulturának 1997 környékén, de sokan bizonyára nem hallották még, így egy Andreas Kisserrel készült friss interjú kapcsán most mi is bemutatjuk. „Egy sor énekesnek körbeküldtük egy akkor új nóta instrumentális változatát", mondta a próbálkozásról a gitáros Jamey Jasta podcastjében. „Nem akartuk, hogy bárki is a Roots Bloody Rootsot vagy a Refuse/Resistet énekelje, nem klónban gondolkodtunk. Olyasvalakit akartunk leigazolni, aki képes új ötleteket hozni, új utakra vinni, új szintekre emelni a Sepulturát. Chuck Billy ilyen volt: egy mélyebb, gyomorból jövő hangon énekelt a felvételen, és működött is a dolog. Nemrég volt vele egy Metal Allegiance jamünk a Los Angeles-i NAMM-on, ahol játszottunk vele pár Sepultura-nótát, és nagyszerű is volt. Már akkor is remek munkát végzett, de hát ő Chuck Billy a Testamentből – mi inkább valaki újat szerettünk volna..."

A jelentkezők között Chuck mellett olyanok voltak, mint Marc Grewe a Morgothból, Phil Demmel a Machine Headből és a Vio-lence-ből (aki ténylegesen Max posztjára jelentkezett, vagyis énekes/gitárosként szeretett volna bekerülni a bandába), Jason Jones a Drowning Poolból, illetve Jorge Rosado a Merauderből. Utóbbi kis híján be is került a bandába. „Jorge leutazott Brazíliába", mondta Andreas. „Óriási énekes, nagyszerű hang, de nem kizárólag a technikai kérdések számítanak, amikor új embert akarsz bevenni a zenekarodba, ilyenkor csomagban kell gondolkodni: túl kell élned vele a turnézást ugyanazon a buszon, a repülőtereken. Vagyis profi emberre van szükség. És ezzel most nem azt állítom, hogy Jorge nem volt profi, de nagyon pörgött, mi meg a Sepulturában elég nyugisak vagyunk. Őrület volt az egész: megmutatta a videóit, miközben ott ültünk a stúdió egy kis helyiségében, és közben végig ide-oda ugrált, egy pillanatra sem volt képes ülve maradni egyetlen ponton. Nekünk pedig sok egy kicsit ez az egész: haver, higgadj már le..."

Az említett Chuck-féle Choke egy rövid részlete alább meghallgatható, a Sepultura júliusi budapesti koncertjéről pedig itt olvashatsz.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.