Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Idén sem lesz új Tool album?

Amennyiben komolyan beszélt – amire nála ugyebár sosem lehet mérget venni –, Maynard James Keenan keserű hírekkel szolgált a Tool híveknek egy friss nyilatkozatban, az énekes ugyanis azt állítja, hogy 2013-ban biztosan nem várható új lemez a zenekartól. A legutóbbi hírek egyébként arról szóltak, hogy a csapat elkezdte a munkát, és haladnak is vele.

„Nem lesz új lemez, idén legalábbis biztosan nem. Egyetlen dalt sem írtam, szóval nincs semmi", mondta Maynard egy chilei rádióállomásnak. „Normális esetben semmit nem mondunk, amíg konkrétan nincs miről beszélni, mert a neten rengeteg ember nem olvas túl jól. 2011-ben áprilisi tréfaként kitettem egy értesítést a honlapra a lemezről: új Tool album, 2009, ekkor és ekkor – mire mindenki elkezdte futni a köröket, hogy jön az új Tool. Istenem, srácok, hülyék vagytok. Csak olvasni kellene."

Maynard kijelentései némileg árnyalják a képet, hiszen a banda webmestere nemrég azt nyilatkozta, hogy a csapat már az album felét elkészítette – igaz, a munkát az egyik meg nem nevezett zenekari tag robogós balesete lassította le januárban. Azt ugyanakkor nem árt hozzátenni, hogy Keenan boldogan csinál viccet a sajtóból és azon keresztül a rajongókból, és nem ez lenne az első és legkomolyabb átverése, miután pusztán viccből azt is állította már, hogy megtért és kilépett a csapatból. Máskor pedig még attól sem riadt vissza, hogy azt nyilatkozza le: a Tool egyik tagja súlyosan megsérült egy buszbalesetben.

A Tool a 2006-os 10.000 Days óta nem adott ki új albumot. Májusban ugyanakkor már biztosan ott lesznek a japán OzzFesten, sőt, ha minden igaz, további élő fellépéseket is terveznek idén. Emellett egyéb projektekben is gondolkodnak, de ezek mibenlétéről egyelőre még semmit sem tudni. Aki már nem bírja a várakozást, a frontember Puscifer zenekarának Donkey Punch The Night című új EP-jével vigasztalódhat februárban, amire két saját új szerzemény mellett a csapattól igen bizarr feldolgozások kerülnek.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.