Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tool: félig már elkészült az ötödik album

Állítólag már félig elkészült a Tool nagyon régóta esedékes ötödik nagylemezének anyaga, igaz, az örömhírt nem a zenekar valamelyik tagja, hanem a csapat webmestere adta közzé. Maynard James Keenanék már biztosan ott lesznek a japán OzzFesten májusban, de az azért kétséges, hogy addig kijön-e az album – nagy valószínűséggel inkább nem.

„Miközben elugrottunk Danny Carey-vel a Chili John'sba tegnap, egy csomó új Tool muzsikát hallottam ének nélküli formában", írta a webmester egy online üzenetben a héten. „Habár néhány riff és hangszerelési megoldás ismerős volt korábbról, eddig még nem volt szerencsém ennyire új zenékhez. Bátran mondhatom, hogy a zene toolosan szólt – bizonyos részei a korábbi Tool cuccokra ütöttek, mások szétfeszítik ezeket a skatulyákat. Az énektémákkal együtt biztos vagyok benne, hogy még toolosabb lesz az összkép. Hogy máris megválaszoljam a következő kérdéseteket, halvány fogalmam sincs, hogy meddig tart még nekik a dalszerzési szakasz. Ha tippelnem kell, azt mondanám, nagyjából a felénél járhatnak. És tartsuk észben, hogy korábban már gyorsabban haladtak, miután elkészültek az első néhány komplexebb nótával."

A Tool májusban már biztosan ott lesz a japán OzzFesten, és ha minden igaz, további élő fellépéseket is terveznek jövőre. Emellett egyéb projektekben is gondolkodnak, de ezek mibenlétéről egyelőre még semmit sem tudni. Az mindenesetre már biztos, hogy akár kiadják új lemezüket, akár nem, már mindenképpen ez lesz a leghosszabb eltelt idő két Tool album között, hiszen a legutóbbi 10.000 Days még 2006-ban került a boltokba.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.