Shock!

július 03.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

I Will Build You A Rome: új dal Timo Kotipeltóéktól

0313cainbMájus 15-én jelenik meg a Cain's Offering második albuma. A Stormcrow című lemezen ismét együtt zenél Jani Liimatainen, a Sonata Arctica alapító gitárosa, illetve Timo Kotipelto, a Stratovarius frontembere, és máris bemutatták róla az első számot.

2009-ben jelent meg a Cain's Offering első lemeze, a Gather The Faithful, amelynek folytatása májusban érkezik a Frontiers gondozásában. Jani Liimatainen és Timo Kotipelto mellett a munkálatokban Jens Johansson, a Stratovarius aranykezű billentyűse is részt vett, a basszusgitárt Jonas Kuhlberg kezelte, a dobokért pedig Paul Di'Anno ütőse, Jani „Hurtsi" Hurula felelt.

„Pár éve már megkerestek, hogy készítsük el ezt a második lemezt, de akkoriban annyira elfoglalt voltam az egyéb projektjeimmel, hogy még csak elgondolkodni sem lett volna értelme azon, hogy lesz-e időm összerakni egy teljes nagylemeznyi anyagot", mondja Jani a lemezről. „Tavaly, amikor ismét felmerült az ötlet, úgy gondoltam, megfelelő az időzítés, és úgy éreztem, képes leszek minden energiámat erre az albumra összpontosítani. Szerintem ez a második album koherensebb, céltudatosabb az elsőnél. A Gather The Faithful annak idején az első lemez volt, ahol minden zenét és szöveget én írtam, és visszatekintve talán kicsit túlságosan is ambíciózusan álltam a vállalkozáshoz: be akartam bizonyítani, hogy tényleg képes vagyok igazán jó, komplex nótákat írni. Az elmúlt hat évben sokat fejlődtem dalszerzőként. Ma már semmit sem akarok bebizonyítani, egyszerűen csak a lehető legjobb anyagot szerettem volna megírni. A dalok ma is nagyon ének- és dallamorientáltak, mivel számomra mindig is a melódia áll a középpontban, de ezúttal megpróbáltam kicsit egyszerűbb mederben tartani a dolgokat. Ugyanakkor szerintem Timo ettől még biztos azt mondaná, hogy elég összetettek az énektémák!"

0313caincA dallista az alábbi:

01. Stormcrow
02. The Best Of Times
03. A Night To Forget
04. I Will Build You A Rome
05. Too Tired To Run
06. Constellation Of Tears
07. Antemortem
08. My Heart Beats For No One
09. I Am Legion
10. Rising Sun
11. On The Shore

Az I Will Build You A Rome mellett alább egy alapos ízelítő is meghallgatható a lemezről.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.