Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Huszonöt éve hunyt el Steve Clark

0108scMa negyedszázada, 1991. január 8-án halt meg Steve Clark, a Def Leppard gitárosa és egyik fő dalszerzője. A zenészt súlyos alkoholproblémái vitték a sírba három hónappal harmincegyedik születésnapja előtt.

Negyedszázaddal előtt, egy súlyos éjszakai tivornyát követően hunyt el Steve Clark, a Def Leppard gitárosa, akinek végzetét alkohol és különböző gyógyszerek halálos kombinációja okozta. Clark stílusával, dalszerzői adottságaival meghatározó szerepet játszott abban, hogy a Def Leppard a világ egyik legnépszerűbb zenekarává vált a '80-as években a Pyromania és a Hysteria lemezeknek köszönhetően.

Hiába a siker és a csillogás, Steve Clark sosem volt képes felhagyni egészen fiatal kora óta folytatott, súlyosan italozó életmódjával, és az évtized végére teljesen lezüllött: semmilyen elvonókúra nem segített rajta, emberi kapcsolatai szétestek – pedig rendkívül kedves és barátságos ember hírében állt –, és az utolsó stádiumban már a zenélés sem ment neki úgy, mint korábban. A halálát megelőző hónapokban olyan rossz állapotba került, hogy a zenekarnak is félbe kellett hagynia a munkát a következő lemezen, amelyet aztán halála után társai négyesben fejeztek be, és neki dedikálták róla a White Lightning dalt. A Tesla szintén róla írta egyik legemlékezetesebb szerzeményét, a Song & Emotiont.

 

Hozzászólások 

 
+6 #4 Draveczki-Ury Ádám 2016-01-08 15:14
Idézet - sanyi:
U.I.: A klasszikushock-ban valamikor fog szerepelni az Adrenalize? Sorsfordító album volt az is, egy tragédia után, egy újabb visszatérés. És Steve keze is benne van 6 nótában, mint dalszerző. Az a lemez is megérne egy misét.

Előbb-utóbb biztos sorra kerül, persze.
Idézet
 
 
+11 #3 sanyi 2016-01-08 14:50
Kedvenc gitárosom a kedvenc zenekaromból.
Ma csak az első négy albumot hallgatom, amiken ő játszott. Sajnálatos, hogy ilyen fiatalon és ilyen régen elment örökre, egy roppant szimpatikus ember, egy pótolhatatlan őstehetség, kevesen játszották ennyire feelingesen a Rock & Rollt . A legvadabb gitáros volt. Nyugodjon békében.

U.I.: A klasszikushock-ban valamikor fog szerepelni az Adrenalize? Sorsfordító album volt az is, egy tragédia után, egy újabb visszatérés. És Steve keze is benne van 6 nótában, mint dalszerző. Az a lemez is megérne egy misét.
Idézet
 
 
+7 #2 george 2016-01-08 14:35
Örülök,hogy anno találkozhattam vele..kedves,csendes, aranyos volt hozzánk rajongókhoz....és nagyon jó gitáros...hiányzik...a csapatból is,bármennyire is tisztelem Viviant...ma csak Def Lep szól nálam!
Idézet
 
 
+13 #1 Den 2016-01-08 13:01
Milyen hatalmas forma volt ez a fickó....te jó isten!Számomra ő valaha volt legnagyobb hatású gitáros akinek a dolgait megismerhettem, csak a harbrék riffje visz nálam mindent,néha csak leülök csendben és hallgatom a nyers gitársávját,egy szerűen döbbenetes,az akkordfűzései meg ahogy egy riffet képes volt felépíteni ahhoz szinte nincs is fogható,és lehet hogy csapodár módon élt,de koncert előtt sosem ivott,meg lehet h, nemvolt holmi flancos-kitetovált felvágós rocker forma,viszont a színpadon olyan átkozottul esztelen hévvel játszott mint senki más,szinte csakis a koncertekért élt,egyszerűen maga volt a csoda,sajnálato s h,nemtudta letenni a függőségeit,eme llett a hatalmas siker sem boldogította,ez ektől függetlenül szerintem igazán csúcs karriert futott be,és ami legszebb h,úgy halt meg mint egy rockisten,30 évesen,vagyis már nem volt fiatal de még öreg sem, -egyébként mint kiderült a riffek 90%-át ő írta a bandában...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.