Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Huszonhárom év után új dalokon dolgozik a Dark Angel

0227darkangelA sikeres újjáalakuló koncertek után új dalokat ír a Los Angeles-i thrashlegenda Dark Angel. Gene Hoglan dobos, a csapat főnöke egy friss interjúban már kész tényként beszélt róla, hogy megkezdődött a munka az 1991-es Time Does Not Heal utódján.

„Eddig hihetetlenül szórakoztatónak bizonyult a dolog”, mondta Hoglan a Broken Neck Radiónak a Dark Angel újjáalakuló koncertjeiről. „Mivel az évek során is barátok maradtunk, és mind jóban vagyunk, ezt az egészet is elsősorban szórakozásból hoztuk össze, és meglátjuk, meddig jutunk vele. Az elejétől fogva így álltunk hozzá, amikor elkezdtünk megint koncertezni, aztán a dolog magától épült tovább, és tényleg teljesen váratlanul ajánlottak fel bizonyos lehetőségeket. Például ott volt a francia Hellfest, ahol a főszínpadon a Megadeth, a Soundgarden és a Black Sabbath játszott, aztán a Megadeth valamiért kiesett a képből, és a szervezők minket hívtak a helyükre. Szóval az emberek is látták szerintem, hogy nem az van: újjáalakultunk, és nyomulunk a klubokban, hanem nagyon fasza fesztiválokon nyomjuk, és ettől magától halad előre minden. És most tovább vittük ezt: új anyagokon dolgozunk. Jimmel akad némi új zenénk, ami óriási, szuperagresszív, és totálisan Dark Angel-ízű. Sok munkát kell még beletenni, de mindenkit érdekel a dolog, és mindenki benne is van. És alapvetően csak ennyi szükséges. Vagyis dalokat akarunk írni, ki akarunk hozni egy új lemezt, amit meg is akarunk turnéztatni, aztán majd meglátjuk, mi történik.”

Hoglan szerint az a legszebb ebben az egészben, hogy – noha az újjáalakulás bejelentése idején akadt némi énekeskavarás – minden magától alakult így. „Mindig én húzódoztam a legjobban attól, hogy újra megnyissunk egy fejezetet a Dark Angel történetében, ami elsősorban az időbeosztásomból fakadt. Istenem, mikor lesz erre időm? Aztán rádöbbentem, hogy minden csakis rajtad múlik, neked kell mozgásba hoznod a dolgokat. Minden megvalósítható, amit szeretnél, szóval ha akarod, hát valósítsd meg, és találj rá időt!”

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 sötét angyal 2014-11-03 12:27
vajon felhasználnak-e a 1992-es szinte feledésbe merült demóból is ötleket vagy dalokat? reméljük nem lesz csúfos visszatérés mint a nuclear assault, akik egy jó unalmas lemezzel tértek vissza annak idején. ha komplex thrash-t fognak nyomni, akkor nem lesz baj.
Idézet
 
 
+7 #2 Bathory Gabor 2014-11-02 15:16
Jó bezony, csípem őket! A Time Does Not Heal mekkora album már! Igaz, nem egy slágercsokor a 8-10 perces szösszeneteivel , el kell benne merülni rendesen. (Annak idején valahol azt olvastam, közel 200 riffből áll a teljes lemezanyag, de erre most nem vennék mérget.)

Viszont hogy nyelvtannácisko djak is egy cseppet: a "thrashlegenda" nem kötőjeles inkább? (Esetleg különírandó?) Most nem túrnám fel a szabálykönyvet, de nekem ez így sántít, hiszen idegen szót kapcsolunk magyarhoz, ill. az "sh" végződésnél néma "h" van. Gondolom én. Aki nálam okosabb, súgja már meg, tényleg érdekel, nem trollkodok. :)
Idézet
 
 
+8 #1 Khold 2014-11-02 12:11
Oh yessssssssss, jó lesz \m/
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.