Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hivatalos: nem lesz eredeti KISS reunion a Rock And Roll Hall Of Fame-ben

1218kissSokan reménykedtek benne, hogy áprilisban, a Rock And Roll Hall Of Fame gálán az eredeti felállású KISS is színpadra lép, de Ace Frehley most hivatalosan is bejelentette: noha ő személy szerint szerette volna, ha összejön a dolog, Paul Stanley és Gene Simmons végül elzárkózott előle.

„Nem hiszem, hogy a KISS rajongói túlságosan örülni fognak a híreknek, mert jelen állás szerint, Paul és Gene döntése alapján Tommy és Eric lép majd fel a gálán, és úgy tűnik, mindez a Rock And Roll Hall Of Fame szervezőinek is megfelel”, mondta Ace Frehley Eddie Trunk rádióműsorában. A zenekar eredeti felállásának gitárosa az utóbbi két napban kapta meg a hírt volt kollégáinak döntéséről. „Legutóbb, amikor vendégeskedtem ebben a műsorban, izgatott és boldog voltam, és a Rock And Roll Hall Of Fame is lázban égett, hogy az eredeti négy tagot iktathatják majd be. De aztán Paul és Gene cáfolta ezt. Most meg az a kérdés, hogy amennyiben nem tehetem fel a sminket egy három dalos reunion miatt, a rajongók kedvéért, akkor mit csináljak? Még abban sem vagyok biztos, hogy ezért egyáltalán elmegyek…”

Miközben Stanley és Simmons semmiféle reunionra nem hajlandó Ace-szel és Peter Criss-szel – „sem sminkben, sem anélkül”, ahogy a gitáros fogalmazott –, Frehley is kizártnak tartja, hogy a jelenlegi, Tommy Thayert és Eric Singert soraiban tudó KISS oldalán lépjen színpadra. „Nem fogok felmenni, miközben Tommy viseli a sminkemet, ez abszurd lenne. És ez az egész egy szégyen. Pontosan tudom, hogy a rajongók az eredeti felállás újjáalakulását szerették volna. És azt is pontosan tudom, hogy ezzel így voltak a szervezők is. De nem fog összejönni”, fogalmazott Ace, aki nem tudja, pontosan miért zárkózik el még egy ilyen kis speciális performansztól is a Stanley / Simmons tengely. „Ötletem sincs, és most már őszintén szólva le is szarom. Nem érdekel. Pontosan elég annyi, hogy nem hajlandók rá. Nem akarsz valamit megtenni a rajongókért, miközben negyven éve támogatnak? A Rock And Roll Hall Of Fame mind a négyünket felkért, de ők lesöpörték ezt az asztalról. Ennyi a sztori. Nem értem teljes egészében, de hát sok olyasmit csináltak az évek során, amit nem értek. Őszinte leszek, feldühít ez az egész, de megpróbálok túllépni rajta. Be kell fejeznem az új lemezemet és pozitívan kell gondolkodnom, haladnom kell előre. De akkor is dühítő…”

Frehley a beszélgetés során elárulta: igenis folytak egyeztetések a szereplésükről. „Minden nap más verzió ment: igen, talán feljöhetsz elnyomni a New York Groove-ot, és ha nem a KISS-szel, akkor egy csomó más híresség társaságában. Aztán ezt is elvetették.”

Noha eleinte mereven elzárkózott az ötlettől, Simmons a beiktatás tényének biztossá válása után egy ideig nyitottnak tűnik Ace és Peter Criss vendégszereplésére. „Persze, miért is ne? Ugyanolyan fontos szerepet játszottak a KISS megalapításában, mint Paul és én. Ha vannak közös gyerekeid az első feleségeddel, az újabb házasságod nem csökkenti vagy törli ennek fontosságát." Paul Stanley a Billboardnak szintén pozitívan nyilatkozott a kérdésről, de bizonyos megkötésekkel. „Peter és Ace szerepe tagadhatatlan a banda elindításában, illetve abban, hogy olyan alapokat húztunk fel, amelyek kiállták az idő próbáját, és most már negyven éve építkezhetünk rájuk. Így aztán teljes mértékben elismerem és szeretem is őket, akárcsak számos más zenészt, aki szintén játszott a zenekarban, illetve kiállt a zenekar mellett – és ebbe a rajongók is beletartoznak. De az semmiképpen sem játszik, hogy bárkiben is azt az érzetet keltsük, hogy az eredeti felállás valaha is újjáalakulhat. Ezt már megcsináltuk egyszer, de – minden tiszteletem mellett – ugyanazon okokból fuccsolt be, mint először, és azóta továbbléptünk. Minden ellenségeskedés nélkül, a legteljesebb tisztelet mellett mondhatom: nem lehetnénk ma itt Peter és Ace nélkül, de velük sem."

A KISS negyven éve megjelent első lemezéről itt olvashatsz.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.