Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hivatalos: Axl Rose-zal fejezi be aktuális turnéját az AC/DC

0417axlHivatalosan is megerősítette az AC/DC, hogy W. Axl Rose-zal játsszák le a Rock Or Bust lemez turnéjából hátralévő huszonkét koncertet. A hivatalos sajtóközlemény szövegezése alapján egyszerű beugrásról van szó a Guns N' Roses frontembere részéről, ám ugyanakkor az is egyértelműnek tűnik, hogy Brian Johnson szolgálataira a későbbiekben sem számít a zenekar: erre utal, hogy köszönetet mondanak neki az elmúlt hosszú évekért. Egyelőre nem tudni, mi lesz ezt követően Angusék sorsa, jelenleg kizárólag az aktuális fellépések lejátszásáról van szó, Axlt pedig már nyáron elszólítják a Guns ügyei.

A pletykák ugyan képtelennek tűntek, de ezúttal igaznak bizonyultak: miután nemrég elkezdtek terjedni a hírek az AC/DC és W. Axl Rose alkalmi kooperációjáról, majd Atlantában lencsevégre is kapták őket ugyanannál a próbahelynél, a csapat most hivatalosan is megerősítette, hogy a Guns N' Roses énekesével fejezik be turnéjukat. Mint ismeretes, a körutat Brian Johnson fülproblémái miatt kellett félbeszakítani, ám a helyzetnek sajátos színezetet adott az énekes barátja, Jim Breuer humorista nyilatkozata – eszerint Brian gondjai egyáltalán nem olyan súlyosak, mint azt az AC/DC akkori közleménye láttatta, és valójában csak arról van szó, hogy Angus Young még jó ideig tovább akarja vinni a bandát, és ehhez az idén már 68 éves Johnson helyett valaki másra van szüksége. Breuer utólag ugyan tompítani igyekezett szavai élét, ám érdemben később sem cáfolta azok igazságtartalmát.

„Az AC/DC tagjai szeretnének köszönetet mondani Brian Johnsonnak mindazért, amivel hozzájárult a zenekarhoz, illetve az évek során tanúsított elkötelezettségéért", áll a most közzétett nyilatkozatban. „A legjobbakat kívánjuk neki a hallásproblémái és jövőbeli vállalkozásai kapcsán. Amennyire úgy akarjuk befejezni ezt a turnét, ahogy kezdtük, ugyanannyira megértjük, tiszteletben tartjuk és támogatjuk Brian döntését, amely arról szól, hogy felhagy a turnézással, és megóvja a hallását. Ugyanakkor elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy teljesítsük turnékötelezettségeinket mindazok miatt, akik végig támogattak bennünket az évek során. Nagy szerencsénkre Axl Rose volt olyan kedves, és felajánlotta a segítségét ahhoz, hogy megfeleljünk mindennek. Az európai stadionturné május 7-én indul Lisszabonban, és június 12-én ér véget Aarhusban, vagyis minden úgy megy majd, ahogy előzetesen bejelentettük. Az európai turnét követően Axl Rose a Guns N' Rosesszal folytatja tovább a Not In This Lifetime stadionturnén."

Az AC/DC az elmaradt tíz amerikai koncertet is Axllel játssza majd le, de egyelőre még nem tudni, mikor kerülhet sor erre, mint ahogy azt sem, mi lesz a zenekar sorsa a leszervezett koncertek után. Mivel a Guns N' Roses a hírek szerint már ősszel felbukkanhat Európában, és vélhetően 2017-ben is igen aktívak lesznek, mi a magunk részéről nem valószínűsítenénk, hogy Axl tartósan is Angusékkal maradna – igaz, ennél lényegesen nagyobb csodákat is láttunk már... Mindazonáltal ez már a harmadik jelentős változás a banda felállásában az utóbbi két év során, hiszen az AC/DC gyors ütemben kényszerült elfogadni Malcolm Young ritmusgitáros / főnök egészségügyi természetű kényszernyugdíjazását, majd Phil Rudd dobostól is meg kellett válniuk annak balhés ügyei miatt. Axl emellett rizikós választásnak tűnik, hiszen rendkívül megosztó személyiség, és koncertteljesítménye sem éppen egyenletes – igaz, ez már a '90-es évek netmentes elején sem volt másképp, és a Guns N' Roses mostani visszatérő koncertjein nyújtott produkciója abszolút meggyőzőnek bizonyult.

A tizenkét állomásos európai turnén két Magyarországhoz közeli állomáson is meg lehet nézni a zenekart Axllel a fronton: május 19-én Bécsben, az Ernst Happel Stadionban, míg május 22-én Prágában, a Letnany Repülőtéren játszanak. Angus Young már fel is lépett a Gunsszal a szombat esti Coachellán.

 

Hozzászólások 

 
#27 Assassin 2016-04-21 12:25
Annyira illik Axl az AC/DC-be, mint tökre a gyűszű. :)
Ha Malcolm egészséges lenne, ez a bohózat színpadra sem kerül.
Idézet
 
 
+7 #26 Gazdag Illés 2016-04-18 21:56
Nekem nem azzal van a bajom, hogy Axl-el koncerteznek, hanem az egész dolog korrektségéről (ami ugye nincs). Briannel szemben semennyire nem volt az. Az sem volt etikus, hogy decemberben meghírdették a tavaszi koncerteket és Briannek már akkor is problémái voltak. Meg a rajongókkal szemben sem korrekt, hogy kirugtuk Briant itt van Axl ezt kell szeretni. Az Iron Maiden sem turnézott tavaly Paul Di'annoval, Blaze Bayleyvel vagy Tim Owensszel mert Bruce beteg volt. Ők érdekes módon ismerik a testvériesség fogalmát. Meg az is vicces, hogy a jegyek árát nem térítik vissza az elégedetlen rajongóknak, passzold el ha tudod gyökér módon működik ez. Szóval engem nem Axl jelenléte tart vissza hanem a jegyek ára. 50.000 Ft. A búcsúzó Sabbath nem kér el ennyit. Szóval van itt mit átgondolni bőven.
Idézet
 
 
+5 #25 Scud 2016-04-18 17:42
Gyermekkorom hősei a Guns és az ACDAC (ahogy 7 évesen neveztem őket)

Valahogy ennek örülni kéne, de kicsit azért szomorú vagyok.
Az AC/DC gyakorlatilag most már akkor csak Angus- ból áll.
Idézet
 
 
+5 #24 frontiers 2016-04-18 16:35
Sajnos ez nem újkeletű, meg lehet nézni, pl a Journey-t, vagy a Queen-t ott is mi ment a 2000-es években énekes fronton. Sajnos ez már gépezet és nem a zenéről szól. Az látszik ezeknél a bandáknál, hogy elég megírni 2-4 jó lemezt és ebből le lehet élni egy életet. Ezt meg nyílván fent kell tartani. Az a baj ezzel, hogy pont a lényeget ölik meg az egészben és válik hiteltelenné az egész.
Idézet
 
 
+1 #23 Petya 2016-04-18 15:54
Hmm... én Sebastian Bach-ot ( ex-Skid Row) simán eltudnám képzelni AC/DC torokként!
Idézet
 
 
-2 #22 Amalgán végbélkúp 2016-04-18 14:00
Tehát, ha jól értem, a csapat lecserélt egy kivénhedt torokműtött csókát egy másikra. Ha így haladunk, tényleg nehéz lesz életben tartani a rokkot.
Idézet
 
 
+6 #21 Santoro 2016-04-18 13:14
Idézet - BahnScorper:
Idézet - george:
...most meg nem képesek lemondani 20 koncertet és várni addig,míg felépül??!!.......A Maiden miért tudott várni Dickinsonra?...hogy nézett volna ki,hogy míg az énekes rákos és kemózzák,a többiek meg mondjuk Halforddal koncertezgetnek ?!....


Schenker ki tudott állni Meine mellett, mikor annak elment a hangja, a süketleopárdok meg pláne a félkezű Rick Allen mellett...

És ha majd Angus kidől a sorból ezért vagy azért, akkor őt is pótolni fogják?!

Lehet, hogy senki sem pótolhatatlan, pont az AC/DC is egy jó bizonyíték erre. (Vagy pl. a Sabbath meg a Purple.) De ez már akkor is gusztustalannak mondható, és nem Axl Rose miatt!

Igen ez az eljárás hányinger, és ha Angus-szal lesz valami ... akkor ... Értem én, hogy biznisz meg minden, de azért van valahol egy határ.
Idézet
 
 
+7 #20 BahnScorper 2016-04-18 13:05
Idézet - george:
...most meg nem képesek lemondani 20 koncertet és várni addig,míg felépül??!!.......A Maiden miért tudott várni Dickinsonra?...hogy nézett volna ki,hogy míg az énekes rákos és kemózzák,a többiek meg mondjuk Halforddal koncertezgetnek ?!....


Schenker ki tudott állni Meine mellett, mikor annak elment a hangja, a süketleopárdok meg pláne a félkezű Rick Allen mellett...

És ha majd Angus kidől a sorból ezért vagy azért, akkor őt is pótolni fogják?!

Lehet, hogy senki sem pótolhatatlan, pont az AC/DC is egy jó bizonyíték erre. (Vagy pl. a Sabbath meg a Purple.) De ez már akkor is gusztustalannak mondható, és nem Axl Rose miatt!
Idézet
 
 
#19 NOLA 2016-04-18 10:44
Gyááá.....!!!
Idézet
 
 
+1 #18 london 2016-04-18 03:12
Hat valoszinu, hogy elpasszolom a juniusi londoni koncertjegyemet ... Gunst imadom, koncertre ha megjelennek europaban tuti megyek, de ez a felallas Brian nelkul...inkabb hagyom.
(A tavalyi harom ac/dc koncertem segit a dontesben:) )
Idézet
 
 
-12 #17 TelekiPál 2016-04-17 22:50
Szerintem az AC/DC csak nyert Axl Rose-zal.
Brian, vagy ki a f.szom (az előző énekes) olyan hangja volt, mint egy présgép alatt nyögő vastüdőnek - de legalább egyedi volt. Axl viszont jól konzerválódott, még mindig jó hangja van és hiába hisztis, a mai mezőnyhöz viszonyítva azért van mire.
Pedig a Guns-t is le tudnám hányni :DDD
Idézet
 
 
+4 #16 xperimenter 2016-04-17 21:31
Végre megszületett valami új a rockzenében! A neve: GRUPPEN ROLL :)
Idézet
 
 
+13 #15 xperimenter 2016-04-17 20:53
Whole Lotta Axl Rosie
Idézet
 
 
-2 #14 Final Command 2016-04-17 17:04
Még jót is tehet ez az AC/DC-nek, bár nem tudom hogy kin múlott, de az utolsó pár lemezük borzasztóan tatás lett, hátha most felpezsdülnek kicsit.
Idézet
 
 
+9 #13 Venomádi 2016-04-17 14:52
Semmi meglepő nincs ebben. Hülyeség hogy ehhez öregnek kell lenni. Ian Gillan is beszállt a Black Sabbath-ba. Meg is kapták érte. Bár szerintem egy kurva jó dolog volt az már akkor is. Nincs ezzel baj, ha minőségi.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.