Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Malcolm már a legutóbbi AC/DC-turné során is orvosi felügyelet alatt állt

0416my Először beszélt az AC/DC tagsága némileg bővebben Malcolm Young állapotáról. Angus Young elárulta: bátyja évek óta szenved a demenciából fakadó problémákkal, és bajai már a Black Ice lemez periódusára ráfordulva is egyértelműek voltak.

„Olyasmi ez, ami már régen elkezdődött”, mondta demenciában szenvedő fivére állapotáról a Rolling Stone-nak Angus Young gitáros. „Az emlékezetkihagyásai és a koncentrációs zavarai már a Black Ice előtt megkezdődtek, de még mindig el tudta dönteni, mit szeretne. Kérdeztem tőle: folytatni akarod, amit csinálunk? Ő meg azt mondta, a francba, persze. Malcolm mindig is szerette befejezni, amibe belefogott.” Angus elárulta: Malcolm már az AC/DC legutóbbi turnéja során, 2008 és 2010 között is kezelés alatt állt egészségügyi problémái miatt. „Segítséget kapott, megfelelő orvosi gondoskodásban részesült. Egy csomó mindent újra kellett tanulnia, beleértve ebbe azokat a riffeket is, amiket ő írt a legnagyobb dalainkhoz. Ez természetesen nagyon furcsa volt számára, de mindig is magabiztos arcnak számított, és megoldottuk, hogy minden működjön…”

Malcolm ötletei a Rock Or Bustról sem hiányoznak: Angus a dalok javarészét olyan gitártémákból rakta össze, amelyeket a korábbi években gyártottak le Malcolmmal közösen. Viszont az idősebbik Young tesó már nem hallotta a számokat. „Ez az egész valahogy háttérbe szorult, ahogy ilyen állapotba került. De ma is szereti a zenéjét, és mi is gondoskodtunk róla, hogy mindig legyen a környezetében Chuck Berry meg egy kis Buddy Holly”, mondta Angus. Brian Johnson énekes szerint nem volt kérdéses, hogy Malcolm nélkül is megy tovább a zenekar. „Mal mindig is azt akarta, hogy folytassuk, én pedig nem fogom erre azt mondani, hogy nem. Egyszerre volt szörnyű és nagyszerű elkészíteni ezt az új lemezt. Angus számára biztos roppant furcsa volt Malcolm nélkül játszani ezeket a nótákat…”

Stevie Young csatlakozásával a gitároskérdés megoldódott – még ha Malcolm nyilván nem is pótolható –, ám Phil Rudd-dal kapcsolatban felmerültek az ismert problémák. „Egyszer azt mondta, jön, utána azt, hogy nem, aztán megint azt, hogy igen”, idézte fel a vancouveri stúdiómunkát Angus. „Mi nem szeretünk várakozni. És egy nap a producerünk, Brendan O’Brien azt mondta: oké, akkor ha péntekre nem érkezik meg, más dobolja fel a lemezt. Phil megjött és elvégezte a feladatát, de láttam már jobb formában is. Már nem az a Phil volt, akit ismertünk. Miután befejeztük az utolsó turnét, elhagyta magát. Emiatt aztán a dobos személye továbbra is kérdőjeles, de biztos, hogy turnézni fogunk. A problémák már a bírósági ügye előtt megkezdődtek, és akkor is azt mondtuk, hogy mindenképpen haladunk tovább. A letartóztatása persze keményen érintett minket, de elkötelezettek vagyunk: megyünk tovább. Malcolm még az ő egészségi problémái mellett is egészen addig turnézott, ameddig bírta…”

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.