Shock!

május 07.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hetfield: „Olyan voltam, mint egy fel-alá mászkáló nyers húsdarab”

James Hetfieldnek egyelőre ötlete sincs, mikor kezdődhet meg az érdemi munka az új Metallica lemezen, bár legutóbb elárulta, hogy eddig több mint nyolcszáz riffje gyűlt össze az anyaghoz. A frontember egy friss interjúban a maguk idejében nagy balhékat kavaró Napster-ügyről és a Some Kind Of Monster filmről is beszélt.

„Mondd meg inkább te", dobta vissza a labdát James Hetfield a Philadelphia Inquirer riporterének, amikor az az új Metallica album megjelenéséről faggatta. „Írogatunk, turnézunk, dolgozunk a fesztiválunkon... Alig várom, hogy nekiálljunk a következő albumnak, de az időpontjáról fogalmam sincs."

Az interjúban szóba került a Napster-témakör is, ami annak idején rajongók tízezreit idegenítette el örökre a Metallicától. „Azt hiszem, mindenki rosszul kezelte a témát", magyarázta Hetfield az ezt firtató kérdésre. „A technológiai újítóktól kezdve a lemezkiadókon át egészen a művészekig. Szerintem a kiadóknak inkább élniük kellett volna a technikával ahelyett, hogy hátat fordítanak neki, és azt gondolják, úgyis sérthetetlenek. Ez ugyanis csak még jobban ösztönözte azt a sok fiatal komputeres zsenit, akik megalkották ezt a lenyűgöző technológiát. Már úgy értem, ezek az arcok megkeresték a lemezcégeket, azok azonban elhajtották őket. Úgy látom, végül a művészek is ennek a konfliktusnak estek áldozatul. Ami a mi lépésünket illeti, a mai napig azt gondolom, hogy az adott helyzetben a lehető legjobban cselekedtünk. Ma is úgy vélem, hogy a lopás helytelen. Ott van a Tízparancsolatban is: ne lopj! Habár ez az egész nem ennyire egyszerű, végső soron mégis mindig ide jutunk vissza. Rengeteg más előadó is egyetértett velünk, akik mind azt mondták, hálistennek mi legalább kiállunk az ügyben, és arra biztattak, kapjuk el a napstereseket. De amint megkértük őket, hogy akkor most nyilvánosan is támogassák az ügyet, inkább elrejtőztek az árnyékban, mi pedig egyedül maradtunk odakint, és Lars fogta fel a golyókat..."

James leszögezte: a szintén igen vitatott Some Kind Of Monster dokumentumfilm elkészültét sem bánja. „Soha, egyetlen pillanatig sem sajnáltam, hogy ekkora szabadságot adtunk a film készítőinek. És úgy gondoltuk, az a jó, ha valami számunkra megbízható formában hozzuk nyilvánosságra a végeredményt. Komoly kitárulkozás volt ez az egész, de nem igazán tudtuk, mit csinálunk. Én például olyan voltam, mint egy fel-alá mászkáló nyers húsdarab. Fogalmam sem volt, mi történt velem közvetlenül azelőtt... (Hetfield előtte volt elvonókúrán – a szerk.) És hálás vagyok azért, amiért megörökítették ezt."

A Metallica saját rendezésű Orion Music + fesztiválját június 23-24-én rendezik Atlantic Cityben, egyik este a fekete lemezt, másnap a Ride The Lightningot játsszák el egyvégtében. A banda ezutáni következő nagy vállalkozása ezután az Antal Nimród által rendezendő 3D-s mozi lesz, amelynek koncertanyagát augusztus 24-én rögzítik a kanadai Vancouverben. Hetfieldék augusztus elején nyolc (!) mexikóvárosi arénakoncerten mutatják be új, minden eddiginél nagyobb gigaszínpadjukat is bemutatják. A húszezer férőhelyes Sports Palace-ba szervezett bulik közül ötre már mind egy szálig elfogytak a jegyek.

 

Hozzászólások 

 
+4 #1 Dani 2012-06-24 16:47
szerintem egy kicsit még mindig olyan...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.