Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hét-nyolc dal már össze is állt az új Arch Enemy-lemezhez

0428aeAugusztus 17-én Budapesten is ismét fellép az Arch Enemy, akik jelenleg egy koncertalbumon és élő videón dolgoznak, de már az új albumot is írják. Alissa White-Gluz Wackenben emellett Tarja Turunennel is nyomott egy duettet a színpadon.

„Lesz egy élő kiadványunk: koncertlemez, DVD, Blu-ray”, mondta az Arch Enemy aktuális terveiről a wackeni sajtókonferencián Mike Amott gitáros. „Elég alapos csomagnak ígérkezik, sok bónusszal, a teljes War Eternal-sztorival. Ez természetesen roppant izgalmas projekt, de emellett új dalokon is dolgozunk. Már alakul a következő lemez, jelenleg nagyjából hét-nyolc dallal rendelkezünk. Mivel most már fél éve turnézunk egyhuzamban, kihasználtuk az időt, és írtunk. Én eleve mindig sokat írok, és természetesen Alissa hozza a szövegeket. De dolgoztam új témákon Jeff Loomisszal is. Maga a dalszerzés továbbra is old school módon megy nálunk. Mindenki gyárt témákat egyedül is, de addig nem igazán születik új Arch Enemy-szám, ameddig nem jammeltük össze közösen a próbateremben… Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy még mindig képesek vagyunk együtt lógni és közösen, egy helyiségben zenét írni, ami szerintem az igaz metal szellemiség egyik fontos részét jelenti. Én eleve így nőttem fel, és nem is igazán szeretek a neten fájlokat küldözgetni…”

A zenekar karrierje legnagyobb színpadi show-ját rakta össze az idei Wackenre, Alissa pedig Tarja Turunennel is színpadra lépett a Demons In You dal előadása erejéig. Utóbbi Tarja új lemezén, a The Shadow Selfen szerepel, és az Arch Enemy énekesnője a stúdióváltozatban is szerepelt. A közös előadás felvétele alább megtekinthető.

Az Arch Enemy újabb magyar koncertje augusztus 17-én lesz a Barba Negra Trackben, további részletek itt. Tavaly két ízben is jártak nálunk: június elején önállóan, decemberben pedig a Nightwish egyik vendégeként.

 

Hozzászólások 

 
#2 Pelgrin 2016-08-07 20:29
Idézet - Tulus:
Hát... ez a közös dal még aránylag ígéretesen is kezdődik, aztán jól elcseszik. Főleg a tehenesleány (taraj).


Szokásos értelmes hozzá szólás.
Idézet
 
 
#1 Tulus 2016-08-07 14:39
Hát... ez a közös dal még aránylag ígéretesen is kezdődik, aztán jól elcseszik. Főleg a tehenesleány (taraj).
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.