Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Heroikus lemezcímmel tér vissza Jorn Lande

Június 1-jén érkezik a Frontiers gondozásában Jorn Lande új szólólemeze, amely a zengzetes Bring Heavy Rock To The Land címet viseli. Az énekes hozzá képest aránylag hosszú szünet, három teljes év után tér vissza önálló lemezzel a színtérre.

„Szerintem ez a lemez a megszokott Jorn tradíciókat követi: inkább heavy rock-orientált, mintsem metalos hangvételű", mondja az anyagról Lande. „De ahogy azt már megszokhatta mindenki, nem csupán egyfajta zenei hangvétel dominál a lemezen: a rock és metal világán belül változatos zenei látképeket villantunk fel. Ha megveszel egy Jorn lemezt, pontosan tudod, mit kapsz: garantált, hogy beindítjuk benned az adrenalint egy olyan pezsgő hangzással, aminek a gyökerei a klasszikus hard rock/heavy metal zenében keresendők, olyan előadók munkásságában, mint a DIO, a Black Sabbath, a Rainbow és a Whitesnake."

A 2009-es Spirit Blacket követő lemezt ismét Tommy Hansen keverte a dániai Jailhouse stúdióban. A hangszeres felállás oszlopát ismét Tore Moren és Jimmy Iversen gitárduója jelenti, a basszustémákat Nic Angileri játszotta fel, a dobos pedig továbbra is Willy Bendiksen. Érdekesség, hogy az albumra két feldolgozás is felkerül: az egyik a legutóbbi Masterplan album, a Time To Be King címadója az eredetinél rockosabb hangvételben, a másik pedig Christopher Cross Ride Like The Wind című örökzöldje, amit annak idején a Saxon is játszott. Jorn változata valahol az eredeti és a Saxon verziója között helyezkedik el.

A lemez dallistája az alábbi:

01. My Road
02. Bring Heavy Rock To The Land
03. A Thousand Cuts
04. Ride Like The Wind
05. Chains Around You
06. The World I See
07. Time To Be King
08. Ride To The Guns
09. Black Morning
10. I Came To Rock
11. Live And Let Fly (bónusz)

Az első single a címadó téma lesz, ez május 14-én debütál majd a világhálón, és természetesen videóklip is készül hozzá. Jorn a nyáron itt-ott koncertezget Európában, rendes turnéra valószínűleg csak ősztől indul.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.