Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Harem Scarem: ősszel érkezik a Mood Swings II

0710hsbMood Swings II címmel érkezik a tavaly év végén újjáalakult kanadai Harem Scarem új albuma, amely – mint azt címe is mutatja – nem egészen új: Pete Lesperance-ék újravették az idén húsz éve megjelent melodikus hard rock alapmű Mood Swingset, és bónuszként hozzácsaptak három friss szerzeményt a klasszikus stílusában.

Szeptember 27-én jelenik meg a Frontiers gondozásában a Harem Scarem visszatérő kiadványa, a Mood Swings II. A banda 1993-as albuma, a Mood Swings ugyan már a grunge-robbanás után került a boltokba, ám a hard rock színtéren a mai napig hihetetlen megbecsülésnek örvend, és a stílus rajongói a műfaj egyik csúcsalkotásaként tartják számon. Az anyag különleges státuszával természetesen a zenekar is tisztában van, ezért úgy döntöttek, mai körülmények között újraveszik az albumot, és hozzáadnak még három új dalt is bónuszként a mestermű stílusában.

Az albumra Pete Lesperance gitáros játszotta fel a basszustémákat is, a dobos Creigthon Doane volt, a banda eredeti ütőse, Darren Smith – aki nemrég Jake E. Lee főállású énekese lett – pedig háttérvokálokkal támogatja Harry Hess énekest, illetve a Sentimental Blvd. dalt ismét teljes egészében ő énekli.

0710hsmsA dallista az alábbi lesz:

01. Saviors Never Cry
02. No Justice
03. Stranger Than Love
04. Change Comes Around
05. Jealousy
06. Sentimental Blvd.
07. Mandy
08. Empty Promises
09. If There Was A Time
10. Just Like I Planned
11. Had Enough
12. World Gone To Pieces
13. Anarchy
14. Brighter Day

A Harem Scarem több koncertet is lekötött az idei évre: szeptemberben egy chicagói dallamos metal fesztiválon játszanak (érdekesség, hogy ez lesz a banda történetének mindössze második koncertje az Egyesült Államokban), majd Japánban, utána pedig a brit Firefest egyik headlinereként lépnek fel október 18-án. Ezeken a bulikon a teljes Mood Swings album előkerül majd. A Firefest mellett további európai állomások is várhatók, hozzánk azonban nem jönnek túl közel: aki látni szeretné őket, annak október 24-én a svájci Prattelnbe kell utaznia. Érdekesség, hogy a zenekar jelenlegi turnéfelállásának ritmusszekciója, Creighton Doane és Barry Donaghy basszer ezeken a koncerteken nem tud részt venni, így a basszust Stan Miczek pengeti majd, a dobos pedig Darren Smith lesz. A zenekar jelenleg nem rendelkezik konkrét tervekkel a folytatást illetően, de Hess szerint biztosan lesz még Harem Scarem a jövőben is.

A Mood Swings lemezről napokon belül a Klasszikushock rovatunkban is megemlékezünk, addig is alább bele lehet hallgatni az új változatba.

 

Hozzászólások 

 
+2 #5 Polgár Tamás 2013-07-11 11:41
Idézet - csekeferi:
Reméljük, hogy ők talán nem gyalázzák meg ennek a lemeznek az értékét, úgy ahogy Geoff Tata tette a klasszikus QR nótákkal a szólólemeze végén... na ott fogott el csak igazán a hányinger.


Épp ugyanezzel viccelődtünk az imént Draveczki-kollégával. :) Mindketten eléggé szentségtörésne k érezzük, nem fogunk egymás torkának esni, hogy melyikünk írhasson róla. :)
Idézet
 
 
+2 #4 csekeferi 2013-07-11 11:36
Idézet - Polgár Tamás:
Amellett, hogy messze az egyik kedvenc bandám ezen a vonalon, ez a folyamatos feloszlósdi/újjáalakulósdi kifejezetten röhejes, és ez az újra felvétel totálisan értelmetlen. Mai füllel is kifogástalanul szól az eredeti, a dalokhoz egyszerűen nem lehet mit hozzátenni, akkor mégis mi szükség van erre? Azért persze beszerzem majd. :)


Én sem értem az egészet, de valószínű, hogy az lehet az oka, hogy Kanadában már megint olyan jól élnek, hogy egyszerűen nem tudják mihez kezdjenek magukkal.:) Reméljük, hogy ők talán nem gyalázzák meg ennek a lemeznek az értékét, úgy ahogy Geoff Tata tette a klasszikus QR nótákkal a szólólemeze végén... na ott fogott el csak igazán a hányinger.
Idézet
 
 
+3 #3 Polgár Tamás 2013-07-11 09:53
Amellett, hogy messze az egyik kedvenc bandám ezen a vonalon, ez a folyamatos feloszlósdi/újjáalakulósdi kifejezetten röhejes, és ez az újra felvétel totálisan értelmetlen. Mai füllel is kifogástalanul szól az eredeti, a dalokhoz egyszerűen nem lehet mit hozzátenni, akkor mégis mi szükség van erre? Azért persze beszerzem majd. :)
Idézet
 
 
+1 #2 pumpika666 2013-07-11 09:09
hehe
mindig beugrik a meggyötörve élsz a no justice refrénjére. anno a machine mouse annyira beleverte a fejembe :)
Idézet
 
 
+1 #1 csekeferi 2013-07-11 08:50
Már az eredeti is baromi jól szólt... annyi talán a különbség, hogy a gitárokat még jobban előre tolták, aminek csak még jobban örülhetünk.:)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.