Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hallgasd meg Leif Edling demó-EP-jét!

0509edling Nemrég új szólóprojektet indított The Doomsday Kingdom néven Leif Edling, a Candlemass és az Avatarium agya, aki krónikus fáradtság-szindrómában szenved, és mint kiderült, ez a vállalkozás épp terápiás jelleggel született. Az első EP most megjelent, és meg is lehet hallgatni.

Közzétette első demó-EP-jét a Leif Edling-féle The Doomsday Machine, és a Never Machine című kiadványt meg is lehet vásárolni a Bandcampen, illetve alább meghallgatható. „Két éve hoztam létre a The Doomsday Kingdomot", mondta korábban a projektről Edling mester. „Nagyon rossz állapotban voltam: nem tudtam elmenni sehová, nem tudtam dolgozni, nem volt szabad olvasnom, nem tudtam tévézni, és számítógép előtt melózni sem, szóval egyedül a zene maradt számomra. Így született meg a The Doomsday Kingdom, a katakombák metalja.” Az anyag érdekessége, hogy a Zodiac City dalban Niklas „Viper” Stålvind vendégeskedik a Wolfból, a The Whisperingben pedig Leif két avatariumos kollégája is felbukkan: Carl Westholm hangszerelte a vonós és mellotronos részleteket, némi akusztikus gitárral pedig Marcus Jidell is hozzájárult a végeredményhez.

A The Doomsday Machine első teljes nagylemeze őszre várható. Eközben hamarosan a Candlemasstől is kijön egy EP, immáron a stúdióban is Mats Levénnel a mikrofonnál: ennek címe Death Thy Lover lesz, és június 3-án adja ki a Napalm kiadó, rajta négy dallal: ezek a címadó mellett a Sleeping Giant, a Sinister N Sweet és a The Goose lesznek. Ezt megelőzően, április 29-én a Peaceville-nél is kijön egy igazi rajongócsalogató csomag a bandától Behind The Wall Of Doom címmel, benne három CD-vel, két DVD-vel és egy 92 oldalas könyvvel a banda történetéről, csupa kiadatlan és ritka felvétellel, demókkal, illetve személyesen Leif Edling és a régi énekes, Messiah Marcolin által összeválogatott klasszikus dalokkal. Mindeközben az Avatarium – Leif nélkül – tovább turnézik a tavalyi, kiválóan sikerült The Girl With The Raven Mask lemez anyagával.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 tdk 2016-03-21 21:46
mi a faszom az, hogy krónikus fáradtság-szindróma?????
Idézet
 
 
#1 Jánosi Péter 2016-03-21 21:40
A demot hallgatva felmerült bennem a kérdés, hogy nem is kell feltétlenül minden esetben a zenészeknek stúdióba vonulnia, ha fel szeretnének venni valamit. Nem mondom, hogy csúcsprodukció, de annak, ami, tökéletes. Teljesen élvezhető. Sokszor írtátok itt a shock-on, hogy mi lesz a metal jövője, nos, szerintem valami hasonló módon kell elképzelnünk. Ha nem is lesznek olyan igazi nagy bandák, mint régen, de az underground virágozni fog mindig is. Erre ez az anyag a legjobb bizonyíték.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.