Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hallgasd meg az új Alice In Chains lemez első dalát!

Hollow címmel meghallgatható az egyelőre még cím nélküli új Alice In Chains album első fecskéje. A dal hivatalosan január 8-ától lesz kapható az iTunes-on, és nagyjából akkoriban készül el hozzá a hivatalos videóklip is. Jerry Cantrellék ötödik nagylemeze valamikor tavasszal kerül a boltokba.

A nemrég teljesen elkészült anyag Cantrell szerint méltó folytatása lesz a visszatérő Black Gives Way To Blue-nak. „Úgy gondolom, a Black Gives Way To Blue lemez simán felért azokkal az albumokkal, amiket eddig kiadtunk a pályafutásunk során, és ez az új is ott van azok mellett", mondta a gitáros, aki bevallotta: immáron az is nehéz feladatként tornyosult előttük, hogy az előző, már William DuVall-lal készített lemezt felülmúlják.

Az Alice In Chains még tavaly év elején kezdte meg a munkát a lemezen, de Jerry vállproblémái miatt többször is félbe kellett szakítaniuk a próbákat és a dalszerzést. A megjelenés tavaszra várható.

 

Hozzászólások 

 
+2 #8 Metal 2012-12-22 13:23
Zseniális, mint minden ami AIC :)
A Mad Seasonnal kapcsolatban nem értme, hogy valaki miért nem talál fogást... Olyan magam színtű beszívott blues és grunge van azon a lemezen, amit csak az AIC tudott rajtuk kívül és néha-néha az SG, PJ..:D
Idézet
 
 
+4 #7 Szűcs István 2012-12-20 22:34
Azt mondják, hogy egy fecske nem csinál nyarat... De a borítón kettő fészkel! :) Igaz, hogy jelenleg tél van, ám ez a Hollow dal novemberi, őszi, késő délutáni, már-már besötétedés előtti hangulatot áraszt. Egy nagyszerű múltidéző felvezető nóta, ami méltó az AIC nevéhez. Érezni a gitárok által "kreált" mélységet, mintha csak egy tátongó szakadék elevenedne meg előttünk. Hallottunk már hasonló dalt tőlük, ám mégis azt mondom, hogy csodás kompozíció született a Cantrell műhelyben. Miközben hallgatom újra és újra, olyan a dal, mintha agyagdarabokat sodorna, görgetne magával egy áradó folyó. Elismerésem Duvall alakításának, aki úgy énekel középtartományb an, mintha már kezdetektől a tagja lenne a zenekarnak. Lelkileg is megfog a dal, magához láncol, ám az a hömpölygés, ahogy a főriff, mint motívum újra és újra visszatér egy hamisítatlan, csak erre a zenekarra jellemző aurát teremt. Ha eddig azt hittük, hogy csak az embereknek lehet aurája, akkor érdemes megfigyelnünk, hogy hallgatásról hallgatásra miképpen szippant magába ez az egyetlen sötét gyöngyszem.
Idézet
 
 
+3 #6 Equinox 2012-12-20 21:43
Ha már ilyen szupergruppok Seattle-ből, a Temple of the Dog jobban tetszett
Idézet
 
 
+2 #5 Equinox 2012-12-20 21:42
Idézet - Nagy Andor:
Mestermű, mint bármi az Alice In Chainstől! Tökéletesen egyetértek Equinox-szal, a BGWTB valóban a Facelifttel (és a Mad Season Above-jával) került egy polcra. Ezek akkora anyagok, hogy más bandáknál simán az életmű csúcsát is jelenthetnék, csak hát Alízéknak volt egy überelhetetlen Dirtje és egy tragikusan gyönyörű Jar Of Flies-a.

Ezzel részben egyetértek, de a Mad Seasonön nem találtam a fogást vhogy sosem. Jar of Flies nálam is stimmel, bizony fantasztikus az is. Meg a Sap is.
Idézet
 
 
+5 #4 Nagy Andor 2012-12-20 10:05
Mestermű, mint bármi az Alice In Chainstől! Tökéletesen egyetértek Equinox-szal, a BGWTB valóban a Facelifttel (és a Mad Season Above-jával) került egy polcra. Ezek akkora anyagok, hogy más bandáknál simán az életmű csúcsát is jelenthetnék, csak hát Alízéknak volt egy überelhetetlen Dirtje és egy tragikusan gyönyörű Jar Of Flies-a.
Idézet
 
 
+5 #3 Equinox 2012-12-19 20:37
Szerintem is jó ez a dal. Black Gives meg nálam már akkora klasszis lemez mint a Facelift pl. Dirt mindörökké, de szorosan a nyomában a debüt és a Black. Várom az újat is
Idézet
 
 
+5 #2 Kovacs Mark 2012-12-19 20:18
Kar volt oket temetnem, tenyleg jok az uj szamaik. Jo enekest talaltak.
Idézet
 
 
+7 #1 99 2012-12-19 12:50
hát ez :D odabasz :D kurva jó lettt :D kövezzenek meg érte de nekem az új Chains jobban átjön mint a régi....de persze ez nem azt jelenti h az új jobb zene lenne csak.... :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.