Shock!

május 16.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hallgasd meg az első új dalt Steve Vaitól!

Máris meghallgatható egy új dal Steve Vai augusztus közepén érkező új nagylemezéről, a The Story Of Lightról. A gitárvirtuóz az album megjelenése előtt két héttel Budapesten is fellép Joe Satriani és Steve Morse társaságában.

Augusztus 14-én jelenik meg a rockgitározás egyik forradalmárja, Steve Vai új nagylemeze, a The Story Of Light, amely a mester immáron tizenhatodik szólóanyaga lesz. Mivel Vai a 2005-ös Real Illusions: Reflections óta nem adott ki hagyományos értelemben vett önálló stúdióalbumot, a várakozások érthetően elég magasak vele szemben. Ezek enyhítésére a John The Revelator című új dal máris meghallgatható a Rolling Stone magazin weboldalán. Maga a téma egyébként egy 1930-as évekből származó, Blind Willie Johnson szerezte gospel-blues klasszikus jellegzetes Vai-féle újragondolása. A feldolgozásban Johnson eredeti énekhangja is szerepel, de vendégénekel benne a The Voice tehetségkutató egyik döntőse, Beverly McClellan is.

Ami magát a lemezt illeti, a tizenkét tételes The Story Of Light természetesen Vai saját kiadójánál, a Favored Nationsnél jelenik meg, és zömmel instrumentális dalokat rejt majd. Ennek ellenére azért lesznek rajta énekesek is: az énekes-dalszerző Aimee Mann például duettet énekel Steve-vel a No More Amsterdam című számban, amit közösen is írtak. Vait egyébként stabil turnébandájának tagjai kísérik, azaz Dave Weiner gitáros, Jeremy Colson dobos, Philip Bynoe basszer és Deborah Hensen billentyűs. Az említett nóták mellett olyan dalok szerepelnek még az albumon, mint a Gravity Storm, a The Moon And I és a Velorum. Az album egyébként tematikájában a 2005-ös gyűjtemény folytatása, és Vai elképzelhetőnek tartja, hogy harmadik rész is készül majd.

Steve augusztus 1-jén Joe Satrianival és Steve Morse-szal lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.