Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ha választanom kell, a saját életemet választom a Guns N’ Roses helyett”

1205axlronKönnyen elképzelhető, hogy előbb-utóbb tényleg a Guns N' Roses sorain kívül találja magát Ron „Bumblefoot" Thal, akinek már akadt pár meglepően nyílt interjúja az utóbbi időkben, most pedig ismét folytatta a sort, és egyben megint érdekes apróságokat osztott meg a zenekar sajátos természetrajzáról.

Bumblefoot aktuális dél-amerikai szólókoncertjei kapcsán adott interjúkat az utóbbi napokban, amelyekben nem tagadta: meglehetősen nehézzé vált számára önálló fellépéseket lekötni a Guns N' Roses közismert megbízhatatlansága miatt. Mint elárulta, nem csak a tervezés lehetetlen a Guns N' Roses – ami nyilván egy embert jelent ebben az esetben, még ha ezt a gitáros nem is mondta ki nyíltan... – hektikussága miatt, de már a szervezők sem bíznak meg benne szólóelőadóként, mivel mindenki tudja, hogy a Guns kiszámíthatatlansága miatt akármi akármikor kútba eshet, hiába állapodtak meg vele előzetesen. „Az elmúlt időszak tapasztalatai szerint ha azt akarom, hogy a Guns N' Roses útra keljen, csak le kell szerveznem egy saját turnét, és akkor arra tutira rászerveznek majd egy Guns turnét, hogy a sajátomat le kelljen mondanom", összegezte Ron a helyzetet a chilei Radio Futurónak. „Miközben az emberiség többi része igyekszik előre tervezni, a Guns N' Roses mindent az előző napon rak össze, és ez így baromi nehéz. Elkezdhetek szervezni egy saját turnét jövő áprilisra, hogy aztán a Guns március 31-én lekössön valamit szintén áprilisra, és aztán választanom kelljen. Most már a menedzsmenttel próbálok együtt dolgozni, hogy ne kerüljek ilyen helyzetbe. Mert ha választanom kell – és ezt először itt mondom el –, akkor a saját életemet fogom választani. Ha sarokba szorítanak, és nem akarnak segíteni abban, hogy a két dolog jól működjön együtt, akkor lelépek. Szóval remélhetőleg segíteni akarnak..."

Ami a Guns következő időszakra esedékes aktivitásait illeti, Ron szintén nem kertelt. „Mindenki pontosan tudhatja, hogy a jövő teljesen megjósolhatatlan", mondta az argentin Vorterixnek. „Olyan ez, mintha azt akarnád megmondani, melyik irányba fordul majd a tornádó... Bármi lehetséges. 2014-ben valószínűleg lesznek koncertek, és nagyon remélem, hogy elkészülhet pár kész felvétel is. Nagyon szeretném, ha a teljes zenekar nekiállna, és kihozna némi zenét, de évek óta mondom: nem egy teljes albumot, mert az túl nagy falat lenne. Túl sok időt és energiát venne el, miközben egyikkel sem állunk valami jól manapság, főleg, hogy a zenekar ezen a módon működik. Szerintem csak össze kellene rakni egy dalt, aztán megjelentetni. Minden turné előtt egy hét a stúdióban, megírunk egy dalt, akármi is történik, azt befejezzük, kihozzuk, kimegy a rádióknak, és játsszuk a turnén is. Ha így dolgoznánk, már most is készen lehetne egy teljes új album, de itt hét másik emberrel kell egyeztetni, és mindenkinek egyet kell értenie a stratégiában, meg persze mindent össze kell hangolni a párhuzamosan létező üzleti megállapodásokkal is. Szóval bonyolult..."

Thal szerint W. Axl Rose egyébként nem haragszik rá a nyilatkozataiért, sőt. „Biztos, hogy nagyobb púp vagyok Axl hátán, mint amekkora ő valaha is volt az enyémen, ez egészen biztos. Akkor is őszintén beszélek, amikor nem kellene: kussolnom kellene, én viszont mondok valamit a rádióban, amiről aztán kap vagy száz emailt, vagy mindenki erről beszél neki. De szerintem egyfajta furcsa módon még talán szereti is ezt, hogy ilyen vagyok." Ennek megfelelően Bumblefoot is tudja, meddig mehet el – amikor például úgy tűnt, hogy idén júniusban, Las Vegasban Slash is fellép majd egy bulin, ahol ő is ott van, cseppet kínosnak is érezte a szituációt. „Slashsel nem tartom a kapcsolatot, mert annyira necces a viszony Axl és közte. Nem szeretném, ha Axl úgy érezné, mintha elárultam volna. Persze ettől még sok közös cimborám van Slashsel, és ezen a bulin, ahol KISS feldolgozásokat játszottunk Rex Brownnal és Brian Tichyvel, úgy tűnt, hogy Slash is leugrik a helyre, mert éppen a vrosban volt, nem is messze tőlünk. Mentek oda-vissza az sms-ek, én meg persze nem akartam bunkó lenni és simán csak levonulni a színpadról, ha megjelenik, hogy oké, akkor most te jössz, de tudom, hogy ha meg együtt zenélünk, az Axl felé nem jött volna ki jól. Nem tudtam, mit csináljak. Aztán Slashnek másnap reggel el kellett kapnia egy európai gépet, szóval végül nem jött le, így a helyzet megoldódott. De olyan nagyon azért persze nem aggódtam, hiszen az embernek bíznia kell az ösztöneiben. És igazából akárhogyan is dönt, a világ nem fog összedőlni. Pár zenész együtt játszik, és jól érzi magát – végső soron csakis erről szól ez az egész."

Érdemes megjegyezni: novemberben már annak is öt éve volt, hogy megjelent a zenekar másfél évtizeden át formálódó fantomalbuma, a Chinese Democracy.

 

Hozzászólások 

 
+1 #5 björn 2013-12-05 20:15
fantomalbum? tehát nem is létezik vagy mi?
Idézet
 
 
#4 SwedenIsHeaven 2013-12-05 13:42
Idézet - frincs:
Igazad van Axl, rúgd ki a bandából a csicskát!

http://www.youtube.com/watch?v=ayh_UMV3Mlc
az első, amit kidob a nevére...

Ritkán találkozni olyan emberrel, aki aktívan használja jelzőként, hogy 'csicska', és közben ismeri az 'egyén' szót. :(


Az 'egyén' nem feltétlenül jelent egyet az egyéniséggel is.
Idézet
 
 
+3 #3 frincs 2013-12-05 11:10
Igazad van Axl, rúgd ki a bandából a csicskát!

http://www.youtube.com/watch?v=ayh_UMV3Mlc
az első, amit kidob a nevére...

Ritkán találkozni olyan emberrel, aki aktívan használja jelzőként, hogy 'csicska', és közben ismeri az 'egyén' szót. :(
Idézet
 
 
-10 #2 frontiers 2013-12-05 09:55
Ki a tököm ez a gyerek? De komolyan! Ok, hogy játszik a G'N'R tribute band-be, de ezt leszámítva, mit tett le az asztalra, hogy ilyeneket nyilatkozik?
Idézet
 
 
-9 #1 SwedenIsHeaven 2013-12-05 08:21
Az ilyen egyéneket még úgy is szokták nevezni, hogy csicska :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.