Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ha egy olyan bandában zenélsz, mint a Fear Factory, a Slayer vagy a Testament, senki sem fog komolyan venni egy dobgéppel”

0803geneGene Hoglan meglehetősen rossz szájízzel távozott annak idején a Fear Factoryből, és a mai napig rossz döntésnek tartja, amiért a közösen megcsinált Mechanize folytatása, a The Industrialist dobgéppel készült el. Ugyanakkor azt állítja: nem is nagyon jut eszébe az az időszak, amit Dino Cazareséknél töltött.

„Mindig úgy állok a dolgokhoz, hogy nem érdekel, milyen dobgéped van, én úgyis jobb vagyok nála”, fejtegette Hoglan a Metal Waninak. „Amennyiben egy olyan dobos áll a rendelkezésedre, mint én, és mégis dobgéppel akarsz dolgozni, nem értem az emögött meghúzódó gondolatmenetedet. Olvastam, amikor egy interjúban azt magyarázták, hogy a dobost ki kell fizetni, meg ilyenek… Ezt persze értem: odaadják a pénzt a dobosnak, aztán úgyis össze-vissza változtatgatják a témákat, szóval úgy okoskodtak, hogy akkor vágjuk ki a dolog közepéből az embert, és programozzuk be eleve a dobokat. Gazdasági szempontból ezt meg tudom érteni, de ha hosszabb távon gondolkodsz így, akkor rosszul gondolkodsz. És ugyan kit érdekel, ha mondjuk Rob Zombie vagy valaki hozzá hasonló, aki ezt a bizonyos monoton, diszkós dobhangzást alkalmazza, elkezd dobgépet használni? Rob Zombie-t senki sem azért hallgatja, hogy a dobosra figyeljen. De ha egy olyan bandában zenélsz, mint a Fear Factory, a Slayer vagy a Testament, senki sem fog komolyan venni egy dobgéppel. A Fear Factory megpróbálta ezt, és láthattuk is, mennyire jött be nekik a dolog: ismét igazi dobosuk van. Én is nagyon izgatott vagyok, hogy Deen Castronovo is játszik egy-két dalban az új lemezükön, tök jó lesz, alig várom, hogy meghallgathassam.”

Ennek ellenére Gene cseppet sem emlékszik vissza jó szájízzel a Fear Factoryben eltöltött időszakára – sőt, leginkább egyáltalán sehogy sem emlékszik vissza rá… „Be kell vallanom, ez az egyetlen zenekar a karrierem során, amellyel egyszerűen nem foglalkozom. Semmi olyat nem mondok ezzel, amit ők nem tudnak: ők is tisztában vannak vele, hogy beléptem hozzájuk, azelőtt sem foglalkoztam velük, nem hallgattam őket, nem érdekeltek. Amikor megkérdezték, hogy ismerem-e ezt vagy azt a dalt, elnyomhatjuk-e most itt a próbán, mindig azt mondtam: toljátok fel gyorsan egy iPadre vagy egy iPodra, öt percig hallgatom, és vissza is játszom nektek utána, de ha most azonnal bele akartok csapni, akkor sajnos nem ismerem az anyagaitokat, szóval meg kell tanulnom. És utólag sem igazán szokott eszembe jutni az az időszak. Amikor kérdeznek róla, akkor is néha az jut eszembe: de miért kérdeznek engem a Fear Factoryről? És amikor bemondják a Mechanize-ot, már persze egyből vágom, hogy ó, bassza meg, persze… Nem is igazán tudom megmagyarázni, de az agyam valahogy elszigetelte azt az időszakot. Mindenesetre leszállítottam nekik a leghalálosabb albumot, amit csak el tudtak képzelni akkoriban, és az utána tett erőfeszítéseiket senki sem vette komolyan. A bizonyíték önmagáért beszél.”

A Fear Factory új albuma, a Genexus augusztus 7-én jelenik meg a Nuclear Blast gondozásában.

 

Hozzászólások 

 
+5 #13 Edgecrusher 2015-07-24 00:59
Jó interjúalany lehet, ha ennyit tud arról beszélni amire nem is emlékszik :D Kicsit sem kamu ez a rész: "Amikor kérdeznek róla, akkor is néha az jut eszembe: de miért kérdeznek engem a Fear Factoryről? És amikor bemondják a Mechanize-ot, már persze egyből vágom, hogy ó, bassza meg, persze… ". :D Ugyan már Gene :)
Idézet
 
 
+3 #12 shmonsta 2015-07-24 00:49
Idézet - matheusthemaggo t:
Idézet - shmonsta:
Idézet - matheusthemaggo t:
A Mechanize pedig az utolsó FF-lemez amit végig tudtam hallgatni (és tetszett is).

Azóta csak 1 jelent meg, szóval azért ez nem olyan nagy dolog, hogy az nem tetszett.


Ez igaz, de hozzátéve, hogy sosem voltam FF rajongó és a korábbi munkáik sem tetszenek túlzottan, így már gondolom számít valamit :D

Értem, csak mást jelent az amit írtál. :)
Amúgy az komoly, hogy tetszik a Mechanize, de a Demanufacture nem?
Idézet
 
 
-2 #11 matheusthemaggot 2015-07-23 18:35
Idézet - shmonsta:
Idézet - matheusthemaggo t:
A Mechanize pedig az utolsó FF-lemez amit végig tudtam hallgatni (és tetszett is).

Azóta csak 1 jelent meg, szóval azért ez nem olyan nagy dolog, hogy az nem tetszett.


Ez igaz, de hozzátéve, hogy sosem voltam FF rajongó és a korábbi munkáik sem tetszenek túlzottan, így már gondolom számít valamit :D
Idézet
 
 
+10 #10 Deathrider 2015-07-23 15:40
Akinek nem hiányzik a hús-vér dobolás, az hallgasson Jolly & Suzy-t.
Idézet
 
 
+6 #9 Brock Samson 2015-07-23 15:18
Elsore nagykepunek hangzik, de nem az. Gene a sajat DVD-jen meg is mondja, hogy o autodidakta modon tanulta a dobolast. Szabad forditasban: "Ha tudsz kottat olvasni, akkor maris jobb dobos vagy nalam."
Ez nem nagykepuseg, egyszeruen tenyleg kepes ezekre a dolgokra, es valoban ket meghallgatasra ledobol majdnem minden temat. Soka bandat kitudott segiteni az evek soran emiatt: Opeth, Dimmu, Unearth, stb.

Dobgep pedig szerintem a daliras kozben nagyon hasznos lehet, de kesz muvekben valo felhasznalast en magam igenytelen dolgonak tartom, mert rengeteg tehetseges dobos var lehetosegre.
Idézet
 
 
+6 #8 shmonsta 2015-07-23 12:25
Idézet - matheusthemaggo t:
A Mechanize pedig az utolsó FF-lemez amit végig tudtam hallgatni (és tetszett is).

Azóta csak 1 jelent meg, szóval azért ez nem olyan nagy dolog, hogy az nem tetszett.
Idézet
 
 
+7 #7 shmonsta 2015-07-23 12:22
Régen sem mindig volt élő dobos a számokban, amikor azt hittük, hogy van, legalábbis Dino ezt mondta. A Rob Zombie-s példa meg egy általánosító hülyeség. Nem értem ezt az embert. Mi a baja? Miért kattog még mindig valamin, amiről azt állítja, hogy nem érdekli, sőt már nem is emlékszik rá :)
Idézet
 
 
+1 #6 matheusthemaggot 2015-07-23 12:15
Full megértem Gene-t és az álláspontját. Kicsit esetleg nagy az arca? Kit érdekel, nem te dolgozol vele, másrészt, ha olyan zenekarokban zenélhettem volna, mint a Death, akkor nekem is nagy arcom lenne. A Mechanize pedig az utolsó FF-lemez amit végig tudtam hallgatni (és tetszett is). Talán az új majd változtat ezen.
Idézet
 
 
+6 #5 queensryche999 2015-07-23 11:15
Igaza van. Abban talán valóban nem, hogy a FF ne működhetne lemezen programozott dobbal. Működhet, csak felesleges, mert a múltban is megoldották dobossal. A költséghatékony sági megfontolás mondjuk röhej. :)
Idézet
 
 
+7 #4 Marci 2015-07-23 10:25
A Fear Factory pont az a zene, ahova kifejezetten illik a dobgep. A Testament vagy a Slayer egeszen mas.
Idézet
 
 
+5 #3 Venomádi 2015-07-23 09:28
Ha lenne egy bandám, meg egy jó dobosom, eszembe nem jutna ilyen baromságot csinálni. Mondjuk aki meg ennyit arcosokdik inkább annak se hiszek el mindent.
Idézet
 
 
+14 #2 pozdorja 2015-07-23 08:58
Pedig nem beszél hülyeségeket. Nyilván van benne egy kis arrogancia, de hát akkor is egy über dobos na. Én elhiszem hogy dobgéppel kényelmesebb, de csak azért dolgozni dobgéppel egy ilyen kaliberű zenekarnál, hogy ne kelljen perkálni még egy tagnak.. vicc. Ennyi erővel turnéra se vigyenek senkit, háttérben is mehetne, hiszen alapvetően a turnézásból jön be a pénz, ott viszont muszáj fizetni a dobosnak ha már elhívták. :)
Idézet
 
 
+4 #1 valarmorgulisz 2015-07-23 08:07
....hát mindenesetre én vigyáznék arra, hogy elég szélesek legyenek az ajtók, hátha mégsem fér be rajta az arca. :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.