Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ha az emberek megint hallani szeretnék a Panterát, miért ne hallhatnák?”

0619philrexA hétvégi Download Fesztiválon, Doningtonban Phil Anselmo a Kill Devil Hill-lel játszotta a Mouth For Wart, Rex Brown pedig az énekes szólócsapatához, a The Illegalshoz ment fel a színpadra az A New Level erejéig. Phil elismerte: mindketten nagyon szeretnék újjáéleszteni a Panterát.

„Rexszel mindig jó színpadon állni, mert nagyon szeretjük egymást”, mondta a brit Metal Hammernek Anselmo a doningtoni Downloadon. „Nagyon sok mindenen mentünk közösen keresztül, életünk legnehezebb szakaszain is együtt jutottunk át: mindketten megküzdöttünk a saját függőségeinkkel, méghozzá együtt, és jól is jöttünk ki a dologból. Azt meg nyilván mondani sem kell, mennyire szörnyű volt Dimebag halála, de ezután is támogattuk egymást. Ettől még persze minden évben egyre nehezebb és nehezebb, mert látjuk azokat a csapatokat, akik hosszú ideje együtt vannak és zenélnek, nagyszerű programokat nyomnak. Mi meg mindig nézzük őket, és azt mondjuk: haver, ha Dimebag élne, mi is ugyanezt csinálhatnánk… És néha ezt nagyon nehéz megemészteni. Persze folyamatosan haladnod kell előre az életeddel, élned kell, produktívnak kell lenned. Én is játszom a Downnal, ami nagyon elégedetté tesz, a közönségünk is masszív, az Illegalsszal pedig szintén pontosan azt csinálom, amit akarok. Minden koncert más, mindegyikben van valami új. És egyre inkább látjuk, hogy ott vannak a bulikon azok a 20 év körüli kölykök, akik soha életükben nem látták a Panterát meg a Superjoint Ritualt, bár már az is blaszfémia, hogy ezt a két nevet egyáltalán egy mondatban említem. Az embereknek a Pantera hiányzik, mert a Pantera a tökéletes csapat volt a tökéletes időben, amikor a világnak szüksége volt ránk. Olyan típusú zenekar voltunk, amelyik a közönség támogatása nélkül sehová sem jutott volna, így végső soron mindig azt mondom, hogy a rajongók állnak az első helyen, mert nélkülük kurvára nem értünk volna el semmit. És ők is emlékeznek, és mesélnek a gyerekeiknek, a fiataloknak: így nő egyre nagyobbra a Pantera legendája, ami különleges és fantasztikus.”

Mindez persze nem azt jelenti, hogy feltétlenül lesz Pantera-újjáalakulás Zakk Wylde-dal, de Anselmo ismét egyértelművé tette: ő a maga részéről szeretné ezt. „Rengeteg mindent kell átbeszélni, személyes szinten megoldani. Meg tudjuk ezt oldani együttműködés nélkül? Teljességgel lehetetlen. Szóval amikor felmerülnek ezek a kérdések az esetleges újjáalakulásról, mindig azt mondom, hogy ha valamit tudok, akkor ti, kibaszott seggfejek szintén tudni fogtok a dologról. Higgyétek el: mi nagyon is érezzük azt a bizonyos felgyülemlett szükségünk-van-rá dolgot, mert a dalok, amiket írtunk, már nem a mi dalaink, hanem a közönség dalai, mindazoké, akiknek olyan sokat jelentenek. És ha megint hallani szeretnék őket, miért ne hallhatnák? Meglátjuk…” Rex és Anselmo közös doningtoni performanszai alább megtekinthetők.

 

Hozzászólások 

 
+9 #10 Harek 2014-06-20 00:58
Anselmo: szó szerint szétkúrta az egyik legtökösebb metal bandát. Évekig vártak rá. Jelenleg egyre szánalmasabb a nyilatkozatai alapján, hiába sejtem/értem a fájdalmát...
Vinnie: kurvára igaza van. Kívánom, hogy kibéküljön Phillel, de tudja mi a helyes, teszi a dolgát és csak ehhez tartja magát...
Rex: úgy érzem most csak csatlós mindenhol...
DIME: ..gyerekek, ne vicceljünk! nélküle Panterát játszon bárki is PANTERA név alatt. ..na ne..!
Idézet
 
 
#9 silverfuture 2014-06-19 20:50
Tényleg szeretem a Panterát szeretni is fogom mindig, de szerintem Philnek ideje lenne a nyugdíjba menetelen godolkodni. Az egykori ikon mára már kezd a saját maga karikaturájává válni és szerintem ez gáz.
Mondjuk még mindig nem szeretnék egy maflást kapni tőle :-)
Idézet
 
 
+1 #8 Sanctus 2014-06-19 19:59
Pantera Dime nélkül = nem Pantera. Semmi bajom azzal, ha megint turnéznának, lehet, meg is nézném őket, mert ki tudja, meddig maradnak talpon (főleg Rex), de folyamatosan ott lenne bennem az érzés, hogy ez így nem az igazi - szeressem akármennyire Zakk bátyót.

"színtér legtúlértékelte bb zenekara a Down"
Ez a mondat önmagában FAIL. Igen, mostanság divat ajnározni őket, még azok is megteszik, akik két sort nem tudtnának idézni tőlük, de ez nem az ő hibájuk. Nagy zene az, és a leggyengébb pontja éppen Phil..
Idézet
 
 
+4 #7 sepumark 2014-06-19 19:55
A Pantera (mint zenekar) mar tobb mint 10 eve nem letezik!
Esely a reunionra pedig mar lassan 10 eve egyenlo a nullaval :/
A Pantera (mint kultusz, szerelem, eleterzes stb...) mindig letezni fog, mert a Pantera orok!
Annak aki szereti/szerette a bandat :)

A Death To All Tour is baromi jo otlet es uzleti szempontbol is fasza huzasnak bizonyul, de szerintem sokan nem tudjak hogy ez nem a Death... sot, nem egyszer talalkoztam mar kulonbozo zenei portalokon a Death logova, termeszetesen `To All` nelkul... ez szerintem felhaborito!

Igaz hogy Dime mellett allando tagsag muzsikalt, de legalabb annyira potolhatatlan figura mint Schuldiner Mester!
Szemely szerint en elveznek egy ilyen Pantera To All megmozdulast es orulnek ha vegre vege lenne az ellensegeskedes nek a sracok kozott., de akarki is legyen a gitaros, annak ugy el kell kenni majd a dalokat ahogyan Galambos Zsolti vagy Voros Attila szokta a hazai Pantera Tribute Bandak koncertjein.

Az altalam latott/hallott videok elegge harmatos probalkozasai utan en azt mondom, kikurt nehez ugy jatszani mint Dime, de Panterat szarul jatszani bun!
Viszont barhol is van most Dime, tuti szeles vigyorral az arcan Headbang-el es leggitarozik ezekkel a sracokkal :D

Dime - Potolhatatlan egy ujjaalakulashoz , de par jobarat tokeletesen helyettesitheti egy fasza nosztalgia Turnen.

Rex /Vinnie - Betonbiztosalap ritmusszekcio.

Mr. P. Anselmo - Mindig utotte valamivel magat, `97-re tul is lotte magat hernyoval es azota is mindig megtalalja a napi betevot ;) Meg kell nezni a regi videokat... a mozgast... es hallani kell azokat a hangszalakat nem kimelo, embertelen hangokat amelyeket kipresel magabol a tag. En azon is csodalkozom hogy eletben van, bar biztosan tudta mindig hogy mi a tetje az altala folytatott eletmodnak.

Mellesleg a Kill Devil Hill videon nagyon rendben van a hangja szerintem!!!
Idézet
 
 
+3 #6 Takács Ádám 2014-06-19 18:19
Az a baj, veletek, okoskodó rokkerek, hogy ha valaki ellentmondd nektek, akkor veritek a popsitokat a földhöz, hogy jajjajjhogy meritek szidni a kedvenc sztáromat???? o.O

Pedig Anselmo tényleg nem a régi, megöregedett, ez van. Nem lehet ezellen mit tenni, de attól még a tények ugyanazok: már nem olyan jó a hangja (bár sztem a Pantera koncerteket is túlsikította). A Down pedig hiába headliner banda, Panterával nálam semmilyen szinten nem játszik egy kategóriában.
Ettől függetlenül tényleg arc.

Sztem egyedül maradok a véleményemmel, de én egy új Pantera albumnak is örülnék, akár Zakk-el is. Mivelhogy ha összeállnak, koncert mifelénk nem nagyon lesz, ezért könnyebb (lenne) meghallgatni a lemezt.Meg ott Fülöp hibáit is ki lehetne küszöbölni.
Idézet
 
 
-1 #5 Lori Diablo 2014-06-19 15:50
``meggazdagodja nak``
Idézet
 
 
+1 #4 Lori Diablo 2014-06-19 15:48
Ezt utalom bennetek, ti fotelrockerek h mindig csak okoskodtok jobbra balra de fingotok nincs az egeszhez, Down headliner bandává nötte magát, rendszeresen fellepnek a vilag legnagyobb fesztivaljain.Mi megy rosszul nekik, mirol dumalsz te szarjanko?Phil a metalszinter egyik legnagyobb egyenisege, es igen nem enekel olyan szinten mint regebb de attol meg szuksege van a metalvilagnak erre az emberre, Senki nem beszel uj Pantera albumrol, csak nosztalgiazni szeretnenek, miert ne? Biztos jobban tolnak mint a legtöbb banda akik mar csak tenyleg eröltetik a zenelest h minel jobban meggazdagodjon ( lasd: Metallica, Megadeth,Anthra y,Slayer stb). Nűnű kaptal vagy 5 minusz likeot de egyet en is adtam belole, mert ti fotelrockerek csak mocskoldni tudtok egyebet semmit.
Idézet
 
 
-10 #3 Nűnű 2014-06-19 14:43
Engem a Pantera annak idején sem fogott meg, egyszerűen nem pörgött az a zene számomra. Dimebag nélkül meg ... ki csinálna ott jó zenét?
Anselmonak az a baja, hogy a színtér legtúlértékelte bb zenekara a Down kezd egyértelműen tönkre menni, és most próbál kapaszkodni fűbe-fába.
Idézet
 
 
-1 #2 Charlie Firpo 2014-06-19 11:59
Idézet - TelekiPál:
A zene még mindig húz, de Anselmo olyan szar, mind vokálban, mind mozgásban, hogy az új Pantera pont miatta nem érdekelne.


Sad but true...
Idézet
 
 
+6 #1 TelekiPál 2014-06-19 09:50
A zene még mindig húz, de Anselmo olyan szar, mind vokálban, mind mozgásban, hogy az új Pantera pont miatta nem érdekelne.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.