Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Gyilkos anyag várható Michael Schenker szupergroupjától

Michael Schenker rég nem hallott színvonalú új dalokat írt, és annyi illusztris vendég szerepel majd legközelebbi albumán, hogy annak mindenképpen komoly sikert kell elérnie – ezt maga az ex-Scorpions dobos Herman Rarebell nyilatkozta, aki éppen a gitármágussal dolgozik a stúdióban az anyagon.

Michael Schenker mellett az UFO soraiból ismert régi kolléga, Pete Way basszusgitáros, az egykori Scorpions ütős Herman Rarebell, illetve a Casanovából ismert Michael Voss énekes érdekeltek abban a Strangers In The Night nevű formációban, mely jelenleg is dolgozik debütáló albumán. Hogy végül milyen néven és milyen címmel jelenik majd meg az anyag, az egyelőre még képlékenynek tűnik, de Rarebell és Way mindenképpen oroszlánrészt vállalnak a munkából.

„Épp Brightonban próbálunk Michael Schenkerrel és Pete Way-jel. Michael hamarosan megjelentet egy szólólemezt, amin rengeteg vendég szerepel majd, köztük mi ketten", mondta Herman Rarebell a Classic Rock Revisitednek. „Pár dalban Carmine Appice dobol, de egy-egy számban Simon Phillips és Chris Slade is szerepet kapott. Én hét nótában játszom. Ez mind új szerzemény, amiket Michael az elmúlt pár hónapban írt. Meglátjuk, mi sül ki ebből az egészből..."

Az interjúban szóba kerültek Schenker egészségügyi nehézségei is, melyek az elmúlt években igen komoly problémákat okoztak a gitárosnak. Herman szerint ma már sokkal jobb a helyzet. „Soha nem láttam még őt ilyen jó állapotban, teljesen tiszta. Nem drogozik, nem iszik, és rengeteget fogyott is. Jól is néz ki, és személy szerint úgy vélem, jobban gitározik, mint valaha. Michael eljutott arra a szintre, ahol már minden élet és halál kérdése volt. Két út állt előtte: vagy folytatja, amit művelt, hogy egy éven belül meghaljon, vagy abbahagyja, továbblép, és csodálatos dolgokat teremt. Szerencsére az utóbbi mellett döntött. Az új dalai gyilkosak, ez tényleg igazi elsőosztályú rockzene."

A projekt távlati tervei között egyelőre csak a most készülő album szerepel. „Remélem, jó fogadtatásra talál majd a lemez. Nagyon egyszerű a helyzet: ha sikeres az anyag, turnéra indulhatunk együtt, ha meg nem az, akkor nincs miért turnézni", fogalmazott Rarebell. „Tavaly hat hétig turnéztam az Egyesült Államokban, és rengeteg promóciós melót is végeztem közben, de az eladási oldalon ennek semmi eredményét nem láttam. Manapság az élő koncertezés az egyetlen módszer az emberek meggyőzésére. Úgy gondolom, ennek az albumnak működnie kell azzal a rengeteg vendéggel, akiket Michael hívott. A nóták állati erősek, így jó esélye van arra, hogy akár a Top 10-be is bekerüljön velük. Tényleg ennyire kiemelkedő a zene."

Zárójelben azért jegyezzük meg: Michael Schenker szólóban először és utoljára 1987-ben került be az amerikai Top 10-be az azévi Perfect Timing album Gimme All Your Love dalával.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.