Shock!

július 01.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Grandiózus DVD-vel állít emléket a tavalyi különleges koncerteknek a Fates Warning

fateswarning_cTavaly két fellépés erejéig is színpadra állt a Fates Warning ősfelállása, hogy eljátsszák a klasszikus Awaken The Guardian nagylemezt. A koncertek anyaga most egy nagyszabású DVD-n is kijön.

1986. november 10-én jelent meg a Fates Warning harmadik stúdiólemeze, az Awaken The Guardian, amely talán a connecticuti progresszív metalosok első korszakának legkerekebb és legklasszikusabb munkájává érett. Ennek ellenére ez bizonyult a John Arch énekes nevével fémjelzett éra utolsó nekirugaszkodásának, az 1988-as No Exiten már Ray Alderé volt a mikrofon, és onnantól kezdve fokozatosan az irányvonal is módosult. Először a tavaly áprilisban megrendezett Keep It True fesztiválon éledt újjá az Awaken The Guardiant készítő felállás a jubileum előtt tisztelegni, szeptember 9-én, az atlantai ProgPower fesztiválon pedig ismét John Arch énekest, Frank Aresti gitárost, Joe DiBiase basszusgitárost és Steve Zimmerman dobost láthatták a szerencsések a csapatot jelenleg is vezető Jim Matheos gitáros mellett.

A két fellépésnek most nagyszabású kiadvánnyal állít emléket a csapat: április 28-án, Awaken The Guardian Live címmel kijön egy dupla anyag, amelyen mindkét koncert teljes anyaga helyet kap. „Tényleg szürreális élmény volt ismét megidézni az Awaken The Guardian hangulatát ezeken a bulikon”, mondja Matheos. „Ezért aztán szeretnénk megragadni az alkalmat, és köszönetet mondani a rajongóknak, akik oly sokat adtak nekünk vissza a lemez több mint harmincéves kora alatt.”

Az anyag CD-n, DVD-n, Blu-rayen és dupla bakeliten egyaránt kijön, és egy ízelítő mellett alább teljes egészében megtekinthető róla a Fata Morgana felvétele. A Fates Warning mostani felállásának februári budapesti koncertjéről itt olvashatsz.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.