Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Folyamatosan az járt a fejemben: ez az album vagy valami új kezdete lesz, vagy az utolsó lemezem”

Szeptember 22-én, Deep Calleth Upon Deep címmel jön ki a Napalmnál a Satyricon új albuma. A zenekar rajongói az előzetes nyilatkozatok alapján elég jelentős változásokra készülhetnek.

0713satyricon

satyricon_cMike Fraser producerrel közösen készítette el új nagylemezét a norvég Satyricon, és az anyag ősszel jelenik meg a Napalm kiadónál. A Deep Calleth Upon Deep meglehetősen furcsa körülmények között készült, hiszen Sigurd Wongravennél, azaz Satyrnál 2015-ben agytumort diagnosztizáltak. „A lemezhez közeledve folyamatosan az járt a fejemben, hogy ez az album vagy valami új kezdete lesz, vagy az utolsó albumom”, mondja a frontember. „Ha ez az utolsó, különlegesnek kell lennie, ha pedig továbbiak is követik még, akkor különböznie kell a legutóbbitól, hiszen úgy érzem, új kezdetet jelent majd. Szerintem ez egy nagyon-nagyon stötét, spirituális, önbizalommal és energiával teli anyag.”

Egy korábbi interjúban Satyr azt mondta a lemezről: „Nem annyira emlékeztetett arra, amit korábban csináltunk – nem mintha az nem tetszene, de már nem éreztem úgy abban a formában, mint előtte. Rengeteg zene, amit az elején csináltunk, könyörtelen, erőszakos és agresszív. A mostanit nem nevezném gyászosnak vagy szomorúnak, de mindenképpen ritmikusabb, változatosabb és lélekkel telítettebb. Kevesebb hangsúlyt fektetünk az agresszív, erőszakos elemeire.”

A Satyricon ősszel már egy európai turnén mutatja be a lemezt, amelyen Vörös Attila lesz a második gitárosuk, de magyar buli sajnos nem lesz, így aki látni szeretné őket, annak október 11-én Bécsig, a Szenéig kell utaznia. Satyrék legutóbbi friss anyaga egy Live At The Opera című DVD volt 2015-ben, stúdióalbumot pedig 2013-ban jelentettek meg utoljára Satyricon címmel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.