Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Fiatal chilei énekessel és Jens Johanssonnal állítja ismét színpadra a Rainbow-t Ritchie Blackmore

1107rrNyilvánosságra hozta koncertcsapatának felállását Ritchie Blackmore. Az újjáéledő Rainbow soraiban mindössze egy igazán ismert zenész játszik, de korábban ő sem zenélt soha együtt a gitárossal, az új frontembert pedig Chiléből igazolta le a mester.

Az eredetileg tervezett négy-öt buli helyett mindössze három koncertet ad jövő nyáron Európában a Ritchie Blackmore’s Rainbow, és végül mind a tervezett svéd, mind a francia állomás elmarad. A már két lekötött német koncert – június 16-én Loreleyben, illetve június 18-án Bietigheim-Bissingenben, a helyi Monsters Of Rock fesztiválokon – mellé egy önálló birminghami fellépés fért még be június 25-ére, a Genting Arenába, és most végre az is kiderült, kikkel zenél majd együtt a mester a bulikon. A felállás egyetlen tényleg ismert tagjának Jens Johansson, a Stratovarius jelenlegi és a Silver Mountain, illetve Yngwie Malmsteen korábbi zenésztársa számít, a dobost pedig a Blackmore’s Nightból emelte át a gitáros David Keith személyében. A basszer Bob Nouveau lett.

A legnagyobb kérdés ugyanakkor természetesen mindvégig az volt, ki énekli majd el Ian Gillan, David Coverdale, Ronnie James Dio, Graham Bonnet és Joe Lynn Turner halhatatlan témáit. Ritchie végül tényleg egy ismeretlen arcot választott a nagy feladatra egy chilei énekes, Ronnie Romero személyében (a képen), aki a Lords Of Black nevű bandában játszik. „Rátaláltam egy roppant kiemelkedő új énekesre, aki egészen olyan, mintha Dio egyesülne benne Freddie Mercuryval. Szóval bemutatok egy új énekest is a közönségnek, és biztos vagyok benne, hogy a hangja miatt hamarosan nagyon híres lesz”, mondta róla korábban Blackmore. Az alábbi Stormbringerből valami talán ki is derül abból, mire lehet számítani Ronnie barátunktól…

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 kamikaze 2015-11-07 09:46
Idézet - Gábor:
Ígéretes Coverdale-klón

Van benne, de inkább Dio, a lényeg viszont, hogy megvan a hang.
Ezt is érdemes tőle meghallgatni, jó énekes: https://www.youtube.com/watch?v=hcF2ydULJzY
Idézet
 
 
#1 Gábor 2015-11-07 09:42
Ígéretes Coverdale-klón
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.