Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Felmérés készül a magyar könnyűzenei oktatásról

Nagyszabású online felmérést indított három magyarországi szervezet azzal a céllal, hogy a könnyűzenei oktatás kihívásait, új lehetőségeit, jövőjét feltérképezzék. Mindenki véleményét várják, aki oktatóként, zenészként, vagy csak érdeklődőként megosztja elképzeléseit, tapasztalatait. Az eredményeket októberben, egy konferencián ismertetik.

0417ko7

Széles körű internetes kutatást indított az Öröm a Zene Nonprofit Kft., a Hangőr Egyesület és a Szent György Alapítvány. Az október 15-ig kitölthető kérdőívvel a magyarországi könnyűzenei tanulás és gyakorlás helyzetét, lehetőségeit szeretnék felmérni. A koronavírus-világjárvány okozta lezárások, a jelenléti oktatás korlátozása ugyanis új kihívások elé állította a könnyűzene tanítását is. Bár korábban is zajlottak ilyen irányú kutatások, a mostani mégis különleges, hiszen az új helyzet okozta állapotot még nem vizsgálták eddig.
A kérdőív itt érhető el. „Ilyen specifikus, kifejezetten a könnyűzenére koncentráló munka még sosem készült itthon. Az eredmények alapján szeretnénk megvizsgálni az intézményes könnyűzenei oktatás lehetőségeit" – mondja Andrásik Remo, az Öröm a Zene Nonprofit Kft. igazgatója. A néhány perc alatt megválaszolható kérdőív teljesen anonim, önkéntes, az adatok kizárólag statisztikai célokat szolgálnak.

Azért fontos, hogy minél többen válaszoljanak az online kérdőívre, mert így kapható a legpontosabb eredmény, másrészt, mert ez a kutatás a szakmáról, annak jövőjéről szól. Korábbi felmérések ugyanis azt mutatják, hogy azokból lesz tudatos zenefogyasztó, aki maga is zenélt vagy tanult zenélni.

A kutatást a Hangőr Egyesület, az Öröm a Zene Nonprofit Kft és a Szent György Közhasznú Nonprofit Alapítvány megbízásából a winwinwin Kutató és Tanácsadó Kft. készíti. Az első eredményeket október végén, egy konferencia keretében mutatják be.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.