Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Fear Factory: már csak az ének van hátra a felvételekből

0331ffJól halad új lemezének felvételeivel a Los Angeles-i Fear Factory. Az egyelőre cím nélküli anyag megjelenése valamikor az év derekára várható a banda új kiadójánál, a Nuclear Blastnél.

„Elkészültünk a dobokkal, a gitárok és a basszusgitár nagyrészével. Most már csak az ének van hátra”, mondta a munkálatokról a Life Music Mediának Dino Cazares gitáros. A Fear Factory Rhys Fulber producerrel és Mike Plotnikoff hangmérnökkel dolgozik az észak-hollywoodi NRG stúdióban, a végleges keverést pedig Andy Sneapre bízzák majd. A lemezekre javarészt a hőskorszakban is Dino nyomatta fel a basszust, így nem tudni, az utóbbi évek turnéin játszó Matt DeVries basszer szolgálatait a felvételekhez is igénybe veszik-e, és jelenleg még az sem világos, hogy ezen a lemezen is gépi dobok lesznek-e hallhatók, mint a legutóbbi The Industrialisten. Az ugyanakkor biztosnak tűnik, hogy a csapat a koncertezés tekintetében a jövőben is számít Mattre és Mike Heller dobosra.

„Minden lemezünk különbözik a többitől, de mindegyik Fear Factory-hangzású, vagyis ott van benne a gyilkos riffelés, a gyilkos dobolás és persze a tetejébe Burt csodálatos éneke”, mondta korábban az album zenei irányvonaláról Dino. „Ezek az elemek most is adottak, de az embernek mindig próbálkoznia, kísérleteznie kell, hogy új helyekre is eljusson a zenéjével. A Soul Of A New Machine-hez képest is nagy ugrást jelentett a Demanufacture, ami nyilván eléggé másmilyen. Én most azt mondanám, ez az új anyag valahol a Demanufacture és az Obsolete között helyezkedik el.”

Az említett Demanufacture egyébként idén lesz húszéves, így nem lepődnénk meg, ha a zenekar valamilyen formában megemlékezne a jubileumról 2015 folyamán.

 

Hozzászólások 

 
#3 spanom_gyurma 2015-01-23 12:10
Ha Andy Sneap kever, akkor altalaban tokmindegy, hogy dobgepet hasznalnak, vagy sem. Mondjuk a gephangzas legalabb a FF-nek jol all.
Idézet
 
 
+1 #2 drughi 2015-01-21 18:41
Őskedvenc zenekarom így bármit adnak ki azzal kilóra megvesznek. Ennek ellenére mondom azt hogy az utolsó kettő elég lapos lemez volt pár bomba számmal (powershifter, difference engine!) de igazából az archetype óta nem adtak ki minőségi lemezt (bár már annál is rezgett a léc). Viszont most nagyon reménykedem valami méregerős produkcióban, Rhys Fulber és Andy Sneap garancia kell hogy legyen. Dobgépet meg ne halljak!
Idézet
 
 
+3 #1 shmonsta 2015-01-21 12:41
Tudom, uncsi már, de ezt is nagyon várom :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.