Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Fear Factory: innentől kezdve Andy Sneapé a terep

0331ffA felvételeket befejezték, így már csak a keverés és a maszterelés van hátra a Fear Factory műhelyében. A Los Angeles-i cyber metalosok új albuma a Nuclear Blast gondozásában jelenik meg, előreláthatólag valamikor nyáron.

Befejezte az énekfelvételeket a Fear Factory új albumához Burton C. Bell, így a zenekar gyakorlatilag elkészült a megírt dalok rögzítésével, és hamarosan átadják a terepet Andy Sneapnek, aki a keverést végzi majd. A producer ismét Rhys Fulber volt, a kiadó pedig a Nuclear Blast lesz, arról azonban egyelőre nem szól a fáma, hogy Mike Heller dobos és Matt DeVries basszer részt vettek-e a stúdiómunkálatokban. Az azonban bizonyos, hogy stílusváltásra nem kell számítani a zenekartól.

„Az a célunk, hogy ránk jellemző lemez készüljön”, mondta az albumról Dino Cazares gitáros. „Cyber metal vagyunk, vagy hívhatod akárhogy, de a lényeg változatlan: rengeteg gyilkos riff, rengeteg gyilkos kétlábdob, és Burt csodálatos, dallamos énektémái. A koncepció pedig mindig az a bizonyos futurisztikus, ember-a-gép-ellen témakör. Húsz éve jelent meg a Demanufacture lemez, de a zenekar két főtagja ma is a csapatban játszik, vagyis a gépezet lelke változatlan: Burton és én vagyunk az. És tényleg nem hinném, hogy itt bármi is megváltozott volna. Ettől még persze minden egyes albumnak másmilyennek kell lennie. A Soul Of A New Machine nagyon death metalos volt, némi indusztriális ízzel. A második lemezünk, a Demanufacture a klasszikus lemezünk. Az Obsolete viszont ahhoz képest komoly különbségeket hozott. Viszont a jobb kezem ugyanúgy ott van, a szenvedély ugyanúgy ott van, Burt gyilkos melodikus énektémái ugyanúgy ott vannak. És csakis ez számít.”

A Fear Factory lemezének címe megvan, de még nem akarják elárulni. A megjelenés nyárra várható. A zenekar előző albuma 2012-ben jött ki The Industrialist címmel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.