Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Fear Factory: hamarosan alakot ölt a The Industrialist

The Industrialist lesz a következő Fear Factory album címe. A Rhys Fulber producerrel készülő konceptlemez megjelenési dátuma egyelőre nem ismert, a kiadó Európában az AFM, Amerikában a Candlelight lesz. A felállás változatlan a legutóbbi anyaghoz képest.

Mint azt Burton C. Bell énekes egy korábbi interjúban elárulta, a zenekar ismét konceptlemezt készít, amelynek most végre hivatalosan bejelentették a címét is: az anyag The Industrialist néven kerül majd a boltokba valamikor az idei év folyamán. A banda felállása változatlan a Mechanize-hoz képest: Burton és Dino Cazares gitáros mellett Byron Stroud basszer és Gene Hoglan dobos alkotják a csapatot. Az anyag producere Rhys Fulber, aki a Demanufacture-ön is segítette a bandát az indusztriális effektek, samplerek terén, producerként pedig az Obsolete-en, a Digimortalon és a legutóbbi anyagon dolgozott együtt Dinóékkal. A keverésért Greg Reely (Paradise Lost, Skinny Puppy, Front Line Assembly) lesz a felelős.

„A Mechanize jó album volt, nagyon büszke vagyok rá, de ennek az újnak jobbnak kell lennie nála”, magyarázta akkor Burton. „Vannak bizonyos terveim egy újabb fullos konceptalbumról történettel, artworkkel, csak hogy tényleg elég agyas legyen..." A Fear Factory első négy albuma, az 1992-es Soul Of A New Machine, az 1995-ös Demanufacture, az 1998-as Obsolete és a 2001-es Digimortal ha lazán is, de mindenképpen egybefüggő jellegűek voltak, a legdirektebb módon azonban egyértelműen az Obsolete-en rendelték alá a dalokat és a körítést a sci-fi jellegű koncepciónak. Az Egyesült Államokban a mai napig utóbbi számít a zenekar legsikeresebb anyagának, és egyben ez a Fear Factory egyetlen amerikai aranylemeze is.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.