Shock!

január 16.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Fauci: legkorábban ősszel nyithatnak újra az amerikai koncerttermek, mozik és színházak

Ha minden jól halad, 2021 őszén nyithatnak újra az észak-amerikai koncerttermek és filmszínházak Anthony Fauci szerint. A legmeghatározóbb és legbefolyásosabb amerikai járványügyi szakember úgy véli: ideális esetben akkor már különösebb korlátozó intézkedésekre sem lesz szükség a maszkviselést leszámítva.

0417ko6

A szórakoztatóipar lehetséges újranyitási esélyeit latolgatta a The New York Times, és ehhez megkérdezte a legilletékesebb amerikai szakembert, Anthony Faucit, az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó országos intézet igazgatóját, a koronavírus-járvány elleni küzdelem kormányzati munkacsoportjának tagját. Fauci a megválasztott új elnök, Joe Biden mellett is magas polcon kap majd helyet főtanácsadóként, így a későbbiekben is alapvető szava lesz azt illetően, milyen döntések születnek szövetségi szinten a vírus ügyében az Egyesült Államokban. Véleménye szerint a koncerthelyszínek, színházak és mozik akkor nyithatnak majd ki újra, ha létrejött a nyájimmunitás, amely 70-85 százalékos átoltottságot feltételez. „Ha minden rendben megy, ez valamikor 2021 őszén következik majd be", mondta a lapnak. „Vagyis ősz elején vagy közepén már biztonságban lehet majd színpadi előadásokat tartani és részt venni ezeken a közönség soraiban."

Fauci mindehhez hozzátette: amennyiben jól alakulnak a dolgok, a megfelelő szellőzésű, jó levegőszűrő rendszerrel rendelkező létesítményekben már nem is igazán lesz szükség arra, hogy különösebb további távolságtartási intézkedéseket követeljenek meg a vendégektől. A maszkviselésre mindez nem vonatkozik, ez meglátása szerint a belátható jövőben alapvető marad.

Mindez természetesen csak esélylatolgatás, és Észak-Amerikára vonatkozik, de az eddigiek alapján nincs okunk azt feltételezni, hogy az Európai Unió tagállamaiban lényegesen gyorsabban sikerülne elérni a Fauci által emlegetett állapotokat, és így feloldani a tömegrendezvények tilalmát, mint odaát.

 

Hozzászólások 

 
#2 Windir 2021-01-12 14:39
Idézet - bjorn:
Simán azért klikkeltem, mert azt hittem valami grindcore zenekar alakult Fauci néven :)

Fulci az van :)
Remek kilátások amúgy...
Idézet
 
 
#1 bjorn 2021-01-12 11:18
Simán azért klikkeltem, mert azt hittem valami grindcore zenekar alakult Fauci néven :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.