Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Faith No More: továbbra sem terveznek új dalokat

Mike Patton szerint a Faith No More továbbra sem tervez új zenéket írni, így aztán továbbra is rejtélyesnek tűnik, voltaképpen mit is játszott a csapat november 8-ai koncertjén, az argentínai Malvinasban. A banda november 12-én Chilében mindenesetre elejétől végéig elnyomja 1995-ös King For A Day… Fool For A Lifetime albumát Trey Spruance vendégeskedésével, aki annak idején feljátszotta az anyagot.

„Nincsenek ilyen terveink”, válaszolta Patton a MovieWeb azon kérdésre, hogy terveznek-e új dalokat írni a közeljövőben. „Csak ennyit tudok mondani. Eleve nagyon keveset beszéltünk ilyesmiről – ennek szerintem az az oka, hogy igazából még csak most kezdjük ismét megismerni egymást, élvezni egymás társaságát. Jelenleg itt tartunk, és nagyra értékeljük ezt az egészet. Megpróbálunk nem nézni túlságosan előre – ez a teljes igazság.”

A fentiek fényében érdekes rejtély marad, mit is játszott a banda november 8-án az argentínai Malvinasban, az ott elővezetett egyik dalt ugyanis a jelek szerint azóta sem sikerült senkinek beazonosítania. A zenekar sajátos humorát ismerve persze bármi kitelik tőlük – az alsó videó alapján döntsd el, szerinted mi lehet ez…

A Faith No More-ral kapcsolatban jelenleg egy dolog tűnik biztosnak: hogy november 12-én, Santiagóban a csapat a teljes 1995-ös King For A Day… Fool For A Lifetime albumot eljátssza, méghozzá Trey Spruance gitáros vendégszereplésével. Spruance Jim Martin távozását követően került a csapatba Mike Patton Mr. Bungle-jéből, de soha egyetlen alkalommal sem lépett színpadra a Faith No More-ral: a lemez turnéján, így az akkori budapesti koncerten Dean Menta gitározott. Később az ő helyére került az a Jon Hudson, aki az újjáalakulás óta is zenél a bandában. A santiagói bulival kapcsolatban először egyébként teljes The Real Thing programot rebesgettek a jól értesültek – a King For A Day… ehhez képest azért meglepő választás, mert ez az album elsősorban Európa kontinentális részén futott jól annak idején, és a világ többi részén jóval kisebb érdeklődést váltott ki, mint két elődje.

A zenekar több mint tíz évnyi szünet után 2009 júniusában adta első reunion koncertjét a londoni Brixton Academyn, majd a következő tizennyolc hónapban számos nagysikerű bulit játszottak a világ minden táján, így például az azévi budapesti Szigeten is.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.