Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Faith No More: nincsenek terveik, de nem is zárnak ki semmit

Mike Patton továbbra is lebegtet azt illetően, lesz-e valaha is új Faith No More album – igaz, most már nem is zárja ki ennek lehetőségét, és mintha inkább pozitívan állna a kérdéshez, mint a három éve megvalósult reunion elején, amikor még kategorikusan elvetette a gondolatot.

„Nincsenek terveink egyelőre”, válaszolta Mike Patton az IHeartGuitarBlog.com azt firtató kérdésére, tervez-e kiadni bármilyen hangzóanyagot a Faith No More a közeljövőben. „Sem élő lemezre, sem felvételekre, semmire. Amit kitűztünk magunk elé az újjáalakulással, azt megvalósítottuk, minden tök jó, de most úgy állunk hozzá, hogy majd meglátjuk, mi lesz a következő lépés. Szerintem ilyen történések után az embernek szüksége van egy kis szünetre, mert különben simán úgy maradnánk, hogy csak játszunk és játszunk tovább. Nem szeretnénk túlzásokba esni, folyamatosan ilyen öreg anyagot nyomatni… Ezt körülbelül ennyi ideig egészséges csinálni, és úgy érezzük, nagyon jól ment minden. A zenekar teljesen természetesen jutott erre a konklúzióra, így most ülünk és várunk.”

Patton szerint a Faith No More eleve azért csak 2009-ben alakult újjá, mert nem akartak nosztalgiakörökbe bonyolódni. „El akartuk kerülni azt, hogy ismét itt a Faith No More. Frissnek és valahogy élőnek akartuk érezni magunkat, és nem is a kaszálás volt a célunk. Vicces, de ismét kapcsolatba kerültünk egymással, a hosszú szünet után összenéztünk, és azt mondtuk: hé, ember, a fél életünket közösen töltöttük! És nagyon érdekes ezt mai fejjel, mai szemüvegen át megvizsgálni, ami nyilván más, mint az akkori szemüveg. Én például személyesen is felnőttem azóta, a zenéhez is másképp közelítek, és az akkori dolgainkat illetően is jobban érzem magam, mint a maguk idejében.”

A zenekar több mint tíz évnyi szünet után 2009 júniusában adta első reunion koncertjét a londoni Brixton Academyn, majd a következő időszakban számos nagysikerű bulit játszottak a világ minden táján, így például az azévi budapesti Szigeten is. A zenekar idén ismét fellépett Magyarországon, ezúttal Sopronban, a VOLT Fesztiválon.

 

Hozzászólások 

 
+4 #1 matheus 2012-11-11 00:45
Új cuccot a népnek!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.