Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ezúttal állítólag tényleg közeleg Ozzy Osbourne nyugdíjba vonulása

0526ozzyJúnius 1-jén Budapesten is fellép a Black Sabbath a The End turnén, és a mostani állás szerint a zenekar ősszel adhatja történetének utolsó észak-amerikai koncertjét egy gigantikus kombinált fesztiválon, az OzzFest Meets Knotfesten. És ha minden igaz, Ozzy Osbourne-t utána szólóban is már csak néhány évig láthatjuk a színpadon…

Összetolta az OzzFestet és a Knotfestet az Ozzy-stáb és a Slipknot, így minden idők egyik legerősebb metalfesztivál-felhozatala állt össze szeptember 24-25-én, a kalifornia San Bernardinóban. Az első, ozzfestes nap headlinere természetesen a Black Sabbath lesz, akik alighanem itt adják majd karrierjük utolsó észak-amerikai koncertjét, előttük pedig többek között a Disturbed, a Megadeth, az Opeth, a Black Label Society és a Rival Sons játszik majd. A második este pedig a Knotfesté, a főattrakció a Slipknot lesz, előtte a Slayerrel, az Amon Amarthtal, az Anthraxszel és a Triviummal. Emellett természetesen második és harmadik színpad is lesz mindkét napon (a kettes ezek közül Lemmy neve alatt fut majd), a fellépők között olyan nevekkel, mint a Children Of Bodom, a Sabaton, a Hatebreed, a Devildriver, az Overkill, a Death Angel, a Municipal Waste, a Kataklysm, a Goatwhore, az Emmure, a Whitechapel vagy a Butcher Babies, de ez a lista természetesen korántsem teljes.

0514ozzknotA gigafesztet bejelentő sajtóeseményen ismét együtt jelent meg a nyilvánosság előtt Ozzy Osbourne és Sharon Osbourne, és a kötelező interjúk során a nagyasszony egyértelművé tette: természetesen továbbra is ő menedzseli majd Ozzyt, annak ellenére is, hogy néhány nappal ezelőtt ismét szétmentek. Ugyanakkor azt is leszögezte, hogy ha jövőre lefutott a Sabbath köre, utána már olyan sokáig a 67 éves Osbourne szólókarrierje sem tart már majd, turnészinten legalábbis biztosan nem. „Ozzy szólóban folytatja a Sabbath után, de a zenekarhoz képest nem fog olyan sok idő eltelni az ő visszavonulásáig sem”, szögezte le Sharon a Rolling Stone-nak. „Nem a következő egy év során történik majd a dolog, de közeleg. Nem akarom, hogy Ozzy 75 évesen is a Crazy Traint énekelje. Szerintem az a legjobb, ha azelőtt visszavonulsz, hogy elérted volna azt a bizonyos 70 éves kort, mert így még a csúcson tudod abbahagyni.”

Mindezt Ozzynál persze érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen már a '80-as években is felmerült nála a visszavonulás gondolata, legismertebb nyugdíjba vonulási kísérletét pedig idén huszonöt éve hajtotta végre, amikor az aktuális No More Tears lemezt konkrétan az utolsó albumként hirdette, és az akkori turné is No More Tours néven futott. Igaz, akkor még azért lényegesen fiatalabb volt, vagyis nem kizárt, hogy ezúttal tényleg közeleg nála a békés, boldog és turnémentes öregkor. Viszont ez nem feltétlenül jelent alkotó tevékenység nélküli éveket. „Ozzy csinálni akar még egy lemezt, ez biztos", mondta korábban a szólóbanda gitárosa, Gus G. egy interjúban. „Tudomásom szerint még három szólóalbumra szól a szerződése, de fogalmam sincs, mikor fejezi be ezeket, egyáltalán elkészíti-e őket, és ha igen, akkor én is részt veszek-e majd a munkálatokban. Azt viszont tényleg biztosan tudom, hogy csinálni akar még egy szólólemezt."

A Black Sabbath június 1-jei budapesti koncertje a Papp László Sportarénában lesz.

 

Hozzászólások 

 
+4 #3 george 2016-05-14 21:16
Kölcsön nem kell tőlünk kérnie...Vannak sokkal nagyobb nevek,akik felett vagy eljárt az idő,vagy csak szimplán kicsinálták magukat és kuka...azért Lombardo szar még nem csinált,viszont annál több klasszikust!....és ki tudja hol a vége,még akár újra Slayer is lehet...ismerjük,mennyi re baráti és nem üzleti alapon fut az ex csapata....
Idézet
 
 
+9 #2 iLane 2016-05-14 12:44
Idézet - rozsdás bőgő:
Lombardo az olvashatatlanul apró betűs zenekarával az Ozzfest listában. Így múlik el...


Lehetett volna az a főcím, hogy "Dave Lombardo és a Slayer ismét egy színpadon!" :)
Idézet
 
 
+8 #1 rozsdás bőgő 2016-05-14 09:18
Lombardo az olvashatatlanul apró betűs zenekarával az Ozzfest listában. Így múlik el...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.