Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ezekben a bizonytalan, sokszor kilátástalan időkben szükség van olyan dolgokra, amelyek kicsit jobb kedvre deríthetnek mindnyájunkat”

Április 9-én jelenik meg a Dalriada új lemeze. Az Őszelő albumhoz most érkezett egy újabb szöveges videó, illetve egy részletesebb előzetes is.

1228dalriada

Jövő hónapban, Őszelő címmel jelenik meg a Dalriada új nagylemeze. „Sok helyről olvashattátok az elmúlt hetekben és hónapokban, hogy a világjárvány közepén nem érdemes lemezt kiadni, mert úgysem lehet a dalokkal turnéra menni, csak elvész az anyag, az emberek elfelejtik a zenekart", mondja a zenekar. „Mi ennek az ellenkezőjét gondoljuk: hisszük, hogy ezekben a rosszkedvű, bizonytalan, sokszor kilátástalan időkben igenis szükség van olyan dolgokra, jó hírekre, pláne zenére, amelyek kicsit jobb kedvre deríthetnek mindnyájunkat. Amiknek együtt örülhetünk. Hittel, lélekkel és őszinte szeretettel készítettük az új albumot, amit már túl fájdalmas a fiókban tartanunk, bármit is diktálna a piaci logika. Ezen okokból nem várunk tovább."

dalriada_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Ezer élet, ezer csillag
02. Rákóczi zászlaja
03. Dúvad
04. Őszelő
05. Betyár-altató
06. Földanya
07. Huszáros
08. Örökség
09. Őszi ének
10. Ezer csillag

Egy friss teaser révén most minden dalba bele lehet hallgatni az anyagról, illetve a Huszáros című dal szöveges videója is megtekinthető. Az új stúdiólemezzel együtt megérkezik végre az első hivatalos Dalriada koncert-DVD is, amelyet 2019 októberében rögzítettek a Barba Negrában. Az estén a zenekar első hivatalos, országos terjesztést kapott hanganyagának, a Fergeteg című első lemeznek ünnepelték a tizenöt éves évfordulóját, itt a teljes Dalriada-katalógusból felcsendültek ritkán és régen játszott dalok is.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.