Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ez itt nagyon is direkt heavy metal némi folkos és komolyzenei hatással”

Április 12-én jelenik meg a feröeri Týr új albuma. A Battle Ballads már a kilencedik nagylemez lesz a viking metálosoktól.

0207tyr

A Metal Blade-nél érkezik tavasz derekán a Týr új lemeze, a Battle Ballads. Heri Joensen énekes/gitáros, Hans Hammer gitáros, Gunnar Helmer „Gunz" Thomsen basszer és Rieckmann Tadeusz dobos kissé más megközelítéssel készítették el a lemezt, mint a korábbiakat, és ebben a 2020-ban rögzített, szimfonikus A Night At The Nordic House koncertlemeznek is alapvető szerepe volt. „Nem véletlenül nevezik a klasszikus zenét klasszikus zenének, hiszen ez a zenealkotási módszer a klasszikus módszer – mondja Joensen. – Olyan epikus hangzásképek jönnek így létre, amelyek tökéletesen passzolnak a Týr-féle metálhoz. Így most minden új dal teljes nagyzenekari hangszereléssel készült. Ami a címet illeti, mindenképpen kétféle balladáról beszélhetünk. Sokan a hajmetálra asszociálnak erről a szóról, mi azonban középkori értelemben vett balladákról beszélünk. Néhány lágyabb részt leszámítva ez itt nagyon is direkt heavy metal némi tyr_cfolkos és komolyzenei hatással. Nem igazán tudom, minek lehetne nevezni: power, viking, folk... Passzol a stílusunkhoz, csak nagyszabásúbbnak és töményebbnek tűnik ezekkel a grandiózus hangzásképekkel."

A dallista az alábbi:

01. Hammered
02. Unwandered Ways
03. Dragons Never Die
04. Row
05. Torkils Døtur
06. Vælkomnir Føroyingar
07. Hangman
08. Axes
09. Battle Ballad
10. Causa Latronum Normannorum

Az Axes és a Hammered már ismert, most a Dragons Never Die is meghallgatható. A csapat legutóbbi sorlemeze 2019-ben jelent meg Hel címmel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.