Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ez az album több szempontból is fordulópontot jelentett a pályánkon”

Jubileumi újrakiadással tiszteli meg a húszéves Clayman lemezt az In Flames. A zenekar most a Pinball Map és a Bullet Ride új változatait is bemutatta.

0606inflames

Kettős jubileumot ünnepel idén az In Flames, akik harminc évvel ezelőtt alakultak, és húsz éve jelentették meg Clayman nagylemezüket, amely az ezrefordulós metálfellendülés egyik legfontosabb albumának számított. Anders Fridénék ennek örömére, augusztus 28-án a lemez egy speciális, jubileumi kiadásával jelentkeznek a Nuclear Blastnél. „Ez az album több szempontból is fordulópontot jelentett a pályánkon", mondja az énekes. „Így aztán muszáj volt valami jelentőségteljessel előállnunk a rajongók kedvéért. Stúdióba vonultunk, és újravettünk néhány akkori dalt, ami minket is visszavett abba az időbe, amikor eredetileg rögzítettük őket."

Mivel az újravétel csak pár dalra terjedt ki, az alapvető eltérés az eredeti verzióhoz képest egy Ted Jensen által felügyelt új maszter, de felkerül az albumra egy vadonatúj instrumentális darab is Themes And Variations In D-Minor címmel. Utóbbi, illetve a négy újonnan rögzített szám július 24-én, egy Clayman 2020 című EP-n külön is megjelenik.

A dallista az alábbi:

inflames_c01. Bullet Ride
02. Pinball Map
03. Only For The Weak
04. ...As The Future Repeats Today
05. Square Nothing
06. Clayman
07. Satellites And Astronauts
08. Brush The Dust Away
09. Swim
10. Suburban Me
11. Another Day In Quicksand
12. Themes And Variations In D-Minor
13. Only For The Weak (Re-recorded)
14. Bullet Ride (Re-recorded)
15. Pinball Map (Re-recorded)
16. Clayman (Re-recorded)

Az újravett Clayman már ismert, most a Pinball Map friss változatának klipje és az újraértelmezett Bullet Ride felvétele is hozzáférhető. A zenekar egyelőre nem fűzött magyarázatot ahhoz, hogy Niclas Engelin helyén miért a tavaly óta élőben kisegítő Chris Broderick szerepel a friss promóciós fotókon. Engelin közelebbről meg nem határozott személyes problémák miatt nem állt színpadra 2019 tavasza óta a csapattal. Jelenleg azt sem tudni, Broderick vagy ő játszott-e az új felvételeken.

 

Hozzászólások 

 
#4 kornel 2020-07-26 10:53
Ízlések és pofonok ugyebár...Én a Siren-nel próbálkoztam utoljára,kb 3 számig bírtam,a többiből egy fél is elég volt.Pedig már a Playground is nagyon más volt,arra mégse adnék 9-10-nél kevesebbet.A Sense meg vhogy nem állta ki az idő próbáját.Az kb a leggyengébb eresztéseik között van.
Idézet
 
 
#3 bjorn 2020-07-25 22:48
Idézet - Equinox:
Így van, a Reroute-ig meghatározó a banda, onnantól már hullámzó, és valahogy nem is érdekel igazán, de érdekes, csak soha nem szántam rá a figyelmet és időt. De valahogy nem hallgattatta magát az újkor

Szerintem a Reroute a második leggyengébb lemezük a Battles után
Idézet
 
 
#2 Equinox 2020-07-25 13:29
Így van, a Reroute-ig meghatározó a banda, onnantól már hullámzó, és valahogy nem is érdekel igazán, de érdekes, csak soha nem szántam rá a figyelmet és időt. De valahogy nem hallgattatta magát az újkor
Idézet
 
 
#1 kornel 2020-07-25 08:32
Baromi nagy átjáróház lett ez a banda,de már nincs is jelentősége,hog y kik játszanak itt,mivel ezer éve Anders és Björn képére formálódik az In Flames.A Pinball map refrénje nagyon kis aranyos lett,szerencse, hogy csak négy nótánál éreztek késztetést az újrajátszásra.Reroute-ig meg tokkal-vonóval mehetne minden a Klasszikushock-ba.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.