Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Europe: már gyűlnek az új ötletek, de előbb még fesztiváloznak

0315europeNoha az idei évet létezése harmincéves évfordulójának szenteli a Europe, Joey Tempesték már nagyban járatják az agyukat a következő nagylemezen is. Új album csak jövőre lesz, de a zenekar tagjai folyamatosan pörögnek, és nagyon várják a májusi fesztiválszezont is.

„John Levénnek összegyűlt pár remek dalötlete, Mic Michaeli is folyamatosan ír, és remélem, van megint valami olyan állat témája, mint a Firebox riffje volt a Bag Of Bones-on, ami engem is alaposan felpörget", mondja a munka állásáról Joey Tempest énekes. „Hihetetlenül muzikális arc! És hogy ez lesz-e az az album, ahol Ian Haugland is jobban belefolyik a munkába szerzőként? Nagyszerű lenne ez is! A pre-produkciós munkálatok során és a stúdióban mindig ő áll elő a legkiválóbb ötletekkel a hangszerelést és az egyebeket illetően. Olyan a fickó, mint a dinamit!"

John Norum gitáros hamarosan a húgával, Tone-nal indul speciális turnéra, így ő jelenleg még nem a Europe ügyeivel foglalkozik, ám Joey szerint az egész zenekar nagyon várja a májusban kezdődő idei koncerteket. A Europe hivatalosan az idei Sweden Rock Fesztivál egyik headlinereként ünnepli meg fennállásának harmincadik évfordulóját, ahol két és fél órás speciális programot játszanak majd, benne olyan dalokkal, amiket már nagyon régen nem hallhatott tőlük a közönség élőben. A banda ugyanígy ott lesz a doningtoni Downloadon és a francia Hellfesten is. Az új lemezen valamikor az év második felében kezdődhet meg a tényleges érdemi munka, a felvételeket pedig 2014 elején akarják megkezdeni.

A Europe tavalyi bécsi koncertjéről itt írtunk.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.