Shock!

május 17.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Európai koncerteket is tervez az újjáéledt Temple Of The Dog

0418tod8Már mindenki tudja, akit érdekel, hogy ősszel ismét újjáalakul a Temple Of The Dog, és miniturnéra indulnak az Egyesült Államokban. Az érdeklődés természetesen hatalmas, és a dolog bizonyosan nem merül ki ennyiben…

A várakozásoknak megfelelően percek alatt kapkodták el a jegyeket a Temple Of The Dog őszi miniturnéjára. A Soundgarden és a Pearl Jam tagjaiból álló zenekar öt amerikai városban – Philadelphiában, New Yorkban, San Franciscóban, Los Angelesben és természetesen Seattle-ben – játszik majd élőben novemberben, és ha hihetünk Mike McCreadynek, aktivitásuk nem fog kimerülni ennyiben. „Remélem, hogy amennyiben ezek a bulik jól mennek, több is várható a jövőben”, mondta a gitáros a Rolling Stone-nak. „Nagyjából egyébként ez az oka is annak, miért nem hosszabb körre indulunk: mert ez most még csak amolyan terepszemle. Remélem, átjutunk majd Európába is. Minden azon múlik, mennyire élvezzük majd a koncerteket mi magunk, illetve mennyit nyernek ebből a nézők…”

A magazin természetesen megkérdezte a csapatot arról is, nem terveznek-e új dalokat. Mindez azért érdekes felvetés, mert a Temple Of The Dog egyetlen albuma különleges okokból, a herointúladagolásban elhunyt Andy Wood emlékére született, szigorúan egyszeri és megismételhetetlen anyagként. Chris Cornell ugyanakkor nem zárja ki annak lehetőségét, hogy írjanak új témákat is, igaz, erre kicsi az esély: „Ahhoz nagyon jó dalok kellenek. És kicsit ijesztő is ez az egész. Nem mondom, hogy felül kellene múlniuk az első album számait, de az biztos, hogy nem akarnék azok alá sem menni. Ugyanez volt egyébként a fő kérdés a Soundgarden újjáalakulásakor is: mindaddig marha szívesen írok nótákat, amíg hozzák a korábbi színvonalat, és ez ott sikerült is. A Temple-nél ugyanennek kellene működnie.”

Érdekesség, hogy az őszi bulikon a jelenlegi állás szerint nem lesz ott Eddie Vedder. „Egyelőre semmit sem tudok mondani erről”, hárította el a kérdést McCready, amikor afelől érdeklődtek, vendégként sem bukkan-e majd fel a Pearl Jam énekese valamelyik állomáson. „Nem tudom, ott lesz-e, ez alapvetően rajta múlik. Én mindenesetre nagyon örülnék neki.” „Nem is rémlik, hogy konkrétan téma lett volna ez, de az biztos, hogy nem alapozunk a dologra”, tette hozzá Chris.

A UMe gondozásában szeptember 30-án jelenik meg a nagylemez huszonöt éves jubileumi újrakiadása, amelyet újra is kevert Brendan O’Brien.

 

Hozzászólások 

 
+2 #4 notreadam 2016-08-20 09:34
Nagyszerű volt az a lemez.Bár én nem folytatnám...nagyszerűségéhe z sajna egy tragédia adta a legnagyobb inspirációt.

Idézet - this_iz_fine:
Brutális???? lagymatag fos és még finom voltam. :)


Kérem a lemezt,ne önmagát jellemezze!
Idézet
 
 
+2 #3 valarmorgulisz 2016-08-19 16:33
Elnézést kérek. This iz fine felnyitotta a szemem és így az ő véleményét adom meg, az enyémmel szemben.

Nem brutálisan erősek a dalok, hanem lagymatag fos. És ezt még finoman írtam. Mea Culpa.
Idézet
 
 
-3 #2 this_iz_fine 2016-08-19 14:33
Brutális???? lagymatag fos és még finom voltam. :)
Idézet
 
 
+3 #1 valarmorgulisz 2016-08-19 11:43
Óriási az a lemez. Brutálisan erős dalokkal. Nem lesz könnyű még csak megközelíteni sem. De drukkolok nekik.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.