Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Entombed: King Diamond feldolgozás a bakelit kislemezen

2013 tavasza előtt biztosan nem érdemes új Entombed stúdiólemezre várni, de az Amok digitális single után a svéd death’n’roll mesterek újabb speciális kiadvánnyal enyhítik a tábor várakozásait. A június 25-én érkező When In Sodom Revisited bakelit kislemez érdekessége, hogy egy King Diamond feldolgozás is felkerül rá.

Az Entombed mindig is vonzódott a feldolgozásokhoz, és e jó tulajdonságuk változatlan. A legutolsó lemez, a 2007-es Serpent Saints – The Ten Amendments When In Sodom dalának átkevert és remaszterizált változatát rejtő single-re King Diamond egyik legklasszikusabb szerzeményét rögzítették L.G. Petrovék. A Welcome Home annak idején a mester egyik legjobb lemezét, az 1988-as Themet indította egy horrorisztikus intró után. Ezen a felvételen mutatkozik be először a stúdióban az Entombed új basszere, Victor Brandt, és a korábban basszusozó Nico Elgstrand is itt debütál másodgitárosként. További érdekesség a When In Sodom önmagából totálisan kiforgatott alternatív verziója is, amit a dán művész és hangspecialista, Klaus „Q” Hedegaard készített. A kislemezt mindössze 475 kézzel számozott példányban gyártja le a Screaming Records, vagyis aki szeretne belőle egyet, az jobban teszi, ha siet.

Az Entombed már egy ideje egyébként dolgozik a következő albumon, Alex Hellid gitáros már tavaly tavasszal is azt mondta egy interjúban, hogy készülnek a dalok. „Biztosra akarunk menni azt illetően, hogy az anyag tényleg jó lesz", mondta Alex akkor az osztrák Stormbringernek. „A komplett felállással friss vér is került a rendszerünkbe, így nagyszerű lesz valami újat alkotni. Csakis arra koncentrálunk, hogy az anyag erős legyen, és igyekszünk nem túl sok dologgal foglalkozni egyszerre. Elég széles terepünk van a zenélésre, akármit csinálhatunk a leggyorsabb death/black dolgoktól kezdve sok minden másig, így azon leszünk, hogy megfelelő helyet találjunk a megszülető daloknak. Biztos lesz köztük olyan, ami egy jövőbeli lemezen kap majd helyet, más meg single formátumban jelenik meg... Szerintem unalmas csakis teljes nagylemezekben gondolkodni, főleg, hogy manapság a jelek szerint már senki sem készít klasszikus albumokat, sokan pedig meg sem veszik a lemezeket."

Az anyag a banda mostani ígérete szerint 2013 tavaszán kerülhet a boltokba.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 indaver 2012-09-22 18:16
Sajnos az utóbbi 10 évben nem alkottak semmi kiemelkedőt, hiányzik a kreativitás a dalokból. De a korábbi lemezeiket a mai napig gyakran hallgatom, megunhatatlan klasszikusok a 90-es évekből.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.