Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Énekesnős bandával tér vissza az aktív zenéléshez a Machine Head első szólógitárosa

0528oncehumanLogan Maderről, a Machine Head első korszakának gitárosáról az utóbbi években kizárólag stúdiós szakemberként hallhattunk. Az eredeti bandája után egy rövid időre a Soulflyt is megjárt zenész most Once Human néven egy új zenekarral tér vissza a színpadra.

Ha valaki két olyan lemezzel teszi le a névjegyét a szakmában, mint a Burn My Eyes és a The More Things Change…, majd utána egy ideig a Soulflyjal mozog, később pedig olyan zenekarokkal dolgozik hangmérnökként és/vagy producerként, mint a Five Finger Death Punch, a Gojira vagy a Periphery, annak aligha szükséges külön ajánlólevél. Logan Mader ezzel együtt is tizenkét évvel ezelőtt állt utoljára koncertszínpadon, most azonban új, saját zenekarral tér vissza a színtérre. A Once Human alakulási körülményei sajátosak: Monte Conner, a Nuclear Blast Entertainment jelenlegi és a Roadrunner korábbi A&R-főnöke elküldött egy demót Logannek Lauren Harttól, Mader pedig olyannyira megtalálta a hangot a hölggyel, hogy inkább zenekart alapított vele. „A kreatív összhang valósággal lángolt közöttünk”, mondja Logan. „A produceri munkám évei alatt soha, egyetlen alkalommal sem tudtam ennyire kapcsolódni egy alakuló projekthez, és soha nem is töltött el ekkora izgalommal semmi. A zene a durva metal és a melodikus, epikus dolgok keveréke filmzenés textúrákkal. Egyedi, és tényleg saját identitással rendelkezik.”

Az új bandában természetesen Mader gitározik, az eredetileg szintén gitáros Lauren pedig immáron kizárólag az énekre koncentrál. A basszusgitáros Damian Rainauld lett, a dobos pedig Ralph Alexander. Első nagylemezük szeptember 4-én, The Life I Remember címmel jelenik meg az earMUSIC gondozásában, és a címadó dal hivatalos szöveges videóját már meg is lehet nézni tőlük. Logan a következő időszakban elsősorban a bandára koncentrál majd, de természetesen nem int búcsút stúdiós melóinak sem.

 

Hozzászólások 

 
+2 #4 Tulus 2015-05-28 16:57
Szerintem az a legnagyobb baj, hogy a legtöbb új frontcsajos metal zenekar ilyen "melodeath" zenét csinál.

Lehetnének kicsit kreatívabbak.
Idézet
 
 
+2 #3 necromedve 2015-05-28 14:44
A közzétett dal alapján valami más lángolhatott a kreatív összhang helyett, ez kifejezetten tucat női vokálos melodeath-szerűség lett. A második refrénnél már kezd unalmas lenni, a szólónál már azért fohászkodom, ne jöjjön harmadjára. De jön. Mader maradhatott volna a producerkedésné l, a hangzás jó... Bár ott sincs sok extra.
Idézet
 
 
+4 #2 cápaidomár 2015-05-28 14:05
Idézet - NOLA:
„A kreatív összhang valósággal lángolt közöttünk”, mondja Logan. - azt elhiszem..., egy ilyen csajjal konnyu kreatívnak lenni :-)


:-D
Idézet
 
 
+11 #1 NOLA 2015-05-28 12:17
„A kreatív összhang valósággal lángolt közöttünk”, mondja Logan. - azt elhiszem..., egy ilyen csajjal konnyu kreatívnak lenni :-)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.