Shock!

augusztus 11.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Én magam is harcoltam az alkoholizmussal, és ez a küzdelem sosem ér véget”

Május 26-án, Berdreyminn címmel jelenik meg az izlandi Sólstafir új albuma. A cím hevenyészett fordításban körülbelül annyit jelent, mint „közelgő események megálmodója", és most meghallgatható róla a Bláfjall című dal is.

0222solstafir

solstafir_cA legutóbb, 2014-es Ótta albumhoz képest megújult felállásban készítette el következő nagylemezét az izlandi Sólstafir, amely a hangzatos Berdreyminn címmel jelenik meg május végén a Season Of Mistnél. Az album borítóját Adam Burke készítette. „A bláfjall azt jelenti, kék”, mondja az új dalról Aðalbjörn Tryggvason énekes/gitáros. „A szám az ember saját maga és a belső démonai ellen vívott csatájáról szól, amelyek gyakran önpusztítást és a szeretteink megbántását eredményezik. Én magam is harcoltam az alkoholizmussal, és ez a küzdelem sosem ér véget: olyan, mintha folyamatosan tartanál egy hegytető felé a ködös sötétségben. De mindez ugyanakkor reményt is jelent, mert van kiút, csak meg kell ragadnod a kötelet, amikor ott lóg előtted, és olyan szorosan kell markolnod, amennyire csak lehet. Mindenki elkeveredhet egy fekete hegységben.”

A dallista az alábbi:

01. Silfur-Refur
02. Ísafold
03. Hula
04. Nárós
05. Hvít Sæng
06. Dýrafjörður
07. Ambátt
08. Bláfjall

A csapat jelenlegi felállását Tryggvason mellett Svavar Austmann basszer, Sæþór Maríus Sæþórsson gitáros és Hallgrímur Jón Hallgrímsson dobos alkotja. Tavalyi nagyszebeni koncertjükről itt írtunk.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.