Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elsöprő Motörhead-invázió a Foo Fightersnél

Wasting Light címmel jelenik meg április 12-én a Foo Fighters új nagylemeze, és egyes friss pletykák szerint Dave Grohlék a Motörhead vendégeskedésével indulnak majd amerikai turnéra nem sokkal az anyag kiadását követően. Mindez nem lenne meglepő, hiszen Grohl fanatikus Motörhead rajongó, és Lemmy Kilmister a lemezhez készült első klipben, a White Limóban is szerepet vállalt.

A Foo Fighters hetedik soralbumának normál verziója tizenegy dalt rejt majd, melyek mind Grohl, mind a producer Butch Vig előzetes nyilatkozatai szerint a zenekar eddigi legsúlyosabb lemezét alkotják majd. Az anyagot Dave garázsában, kizárólag analóg felszerelések segítségével rögzítették a Nirvana legendás Nevermind albumánál is bábáskodó Vig segítségével. „Mindent ragasztgathatsz addig a komputerekkel meg az auto-tune-nal, amíg csak tökéletes lesz, Dave azonban azt mondta, nyers és tökéletlen megszólalású lemezt szeretne: olyat, ami csak annyira szól jól, amennyire a banda jól játszik", magyarázta a producer. „És ez nagyszerű. Kibaszott tökös zenészek, és ez egy nagyon őszinte anyag, ami valóságosnak is hangzik."

Az albumra az alábbi szerzemények kerülnek fel:

01. Bridge Burning
02. Rope
03. Dear Rosemary
04. White Limo
05. Arlandria
06. These Days
07. Back & Forth
08. A Matter Of Time
09. Miss The Misery
10. I Should Have Known
11. Walk

Érdekesség, hogy az I Should Have Known dalban Dave egykori nirvanás zenésztársa, Krist Novoselic basszusgitáros is vendégszerepel, a Dear Rosemaryben pedig a Hüsker Düből ismert Bob Mould bukkan fel. Az első rádiós dal a Rope, a videoklip azonban a White Limóhoz készült, benne a Motörhead főnök Lemmy Kilmisterrel. Ezek után cseppet sem meglepő, hogy bizonyos friss értesülések szerint a Foo Fighters az amerikai turnéra is magával viszi majd Lemmyéket. A jó viszony hosszú évekkel ezelőttre nyúlik vissza, amikor a fanatikus Motörhead rajongó Grohl meghívta istenét a Probot albumra.

A Foo Fighters a nyáron emellett számos nagy európai fesztiválon részt vesz, már biztosan ott lesznek például a Pinkpopon vagy a Wight-szigeti Fesztiválon. A banda emellett két önálló bulit is rendez a 65 ezer fős befogadóképességű Milton Keynes Bowlban július 2-án és 3-án.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.