Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elkezdi a felvételeket a Van Halen - vagy nem...

Egyes pletykák szerint ezen a héten tényleg megkezdi a munkát új albumán a Van Halen, méghozzá azzal a John Shanks producerrel, aki többek között Alanis Morissette-tel, a Bon Jovival, a Jane's Addictionnel vagy Sheryl Crow-val is dolgozott már korábban. Ha valaha elkészül, ez lehet a banda első stúdióalbuma az 1998-as III óta, és 26 éve az első anyaguk David Lee Roth-tal a mikrofonnál, aki utoljára a korszakalkotó 1984 lemezen énekelt a bandában.

A csapat turnéfelállásában Roth, illetve a Van Halen testvérek, a gitáros Eddie és a dobos Alex mellett jelenleg Eddie fia, Wolfgang basszusgitározik, ő azonban a bennfentes értesülések szerint nem játszik majd a lemezen, a bőgőtémákat apja rögzítené. Megoszlanak az értesülések arról is, hol veszik fel az albumot: egyes információk szerint 1983 óta először nem az 5150 házistúdióban dolgoznak, hanem Shanks főhadiszállásán.

Azért nehéz bármit is valószínűsíteni, mert a zenekar hivatalosan azt is tagadja, hogy 2010-ben stúdióztak volna, de eközben több prominens muzsikus, így például Dweezil Zappa vagy John „John 5" Lowery is megerősítette: hallottak friss Van Halen felvételeket, amiket a csapat Ross Hogarth producer bábáskodása mellett rögzített. Ha valóban léteznek ezek az anyagok, akkor sem tudni, mi lesz a sorsuk a jövőben. Korábbi hírek szerint egyébként nem kizárólag új szerzemények kerülnek majd fel a brutálisan hosszú szünet után megjelenő új Van Halen albumra, Eddie és Alex ugyanis még a csapat egészen korai demóit is leporolták némi inspirációért. Ha hihetünk a pletykáknak, egy olyan dal továbbfejlesztett változata is szerepelhet majd a lemezen, amit a gitáros eredetileg még a '80-as években írt a The Wild Life című filmhez, de abban végül nem használták fel.

Bonyolítja a helyzetet, hogy a Van Halen tábor állítólag korántsem egységes: Irving Azoff menedzser a hírek szerint inkább azt forszírozta volna, hogy inkább turnézzanak a lemezkészítés helyett, Eddie azonban vonakodott ismét útnak indulni új anyag nélkül, ami valljuk be, jogosnak is tűnik ennyi idő után. Ugyanakkor Azoff álláspontja is védhető, hiszen az ismét Roth-tal színpadra álló zenekar 2008-as amerikai turnéja során 74 állomáson összesen egymillió nézőnek játszott az Egyesült Államokban, a bulik pedig 93 millió dolláros bevételt hoztak a konyhára.

Ha még ez sem lenne elegendő, a csapat régi-új kiadója, a Warner a közeljövőben egyes források szerint nem a Roth-éra, hanem a Sammy Hagar-korszak lemezeit készül piacra dobni remaszterizált formában, de egy olyan box setről is suttognak, ami a Van Halen teljes karrierjét felölelné. Eddie-ék korábbi kollégái, Sammy és Michael Anthony basszusgitáros eközben a Chickenfoot szintén 2011-re esedékes második albumán dolgoznak.

 

Hozzászólások 

 
#3 Guest 2011-01-18 12:24
Nekem is a Van Hagar a kedvencem, de szerintem a Cherone-s lemez is nagyon-nagyon jó volt!!
Idézet
 
 
+1 #2 Draveczki-Ury Ádám 2011-01-18 10:20
Idézet - porch monkey:
Azért '96-ban volt egy Best Of album, amin szerepelt 2 új Roth-os nóta.

Ez tény, de az nem volt teljes lemez, és mire megjelent, már megint összevesztek DLR-rel. :)
Idézet
 
 
#1 Guest 2011-01-18 08:40
"26 éve az első anyaguk David Lee Roth-tal a mikrofonnál, aki utoljára a korszakalkotó 1984 lemezen énekelt a bandában."

Azért '96-ban volt egy Best Of album, amin szerepelt 2 új Roth-os nóta.

Amerikában óriási igény van a Roth-os felállásra, de nekem mindig is a Van Hagar volt és lesz a kedvencem.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.