Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elkészült az utolsó Cathedral mű, a jövő a Septic Tanké

Már az utolsó simításokat végzi búcsúalbumán a brit doomster Cathedral. A The Last Spire lemez 2013 tavaszán jelenik meg a Rise Above-nál, és hét dal kerül fel rá. A produceri munkálatokat a főnök Lee Dorrian énekes és Garry Jennings gitáros vállalta magára Jaime Gomez Arellano segítségével.

A The Last Spire eredetileg idén ősszel jelent volna meg, de Dorrianék megcsúsztak a munkával, így a kiadás átcsúszott jövő tavaszra. A főnök szerint a banda több mint két évtizedes sztoriját lezáró lemez minden idők egyik legsúlyosabb Cathedral albuma lesz, ami ugyanakkor mentes az önismétlés leghalványabb szikrájától is. „Zeneileg a The Guessing Game sokkal inkább összefoglalása volt annak, amit eddig csináltunk", magyarázta az énekes még tavaly egy interjúban. „A The Last Spire ezen a téren tényleg inkább amolyan végső nyom, ami szerintem jóval súlyosabb és doomosabb lesz, mint bármi, amit az utóbbi években készítettünk. De lesznek rajta billentyűk is, és remélhetőleg kimondottan progresszív doom album kerül majd ki a kezeink közül. Mi magunk is sokkal inkább rajta tartjuk majd a kezünket a produkción, hiszen ez az utolsó albumunk – úgy akarunk távozni, hogy az tényleg nagyot szóljon."

A lemez dallistája az alábbi:

01. Entrance To Hell
02. Pallbearer
03. Cathedral Of The Damned
04. Tower Of Silence
05. Infestation Of Grey Death
06. An Observation
07. This Body, Thy Tomb

A fentiek mellett egy további új dal kerül majd a jövő márciusi Decibel magazinhoz csapott CD-re Vengeance Of The Blind Dead címmel, a felvezető klipet pedig a Tower Of Silence-hez forgatták.

A bandához kapcsolódó hír, hogy hamarosan lendületbe jön Dorrian, Jennings és Scott Carlson basszer új csapata, a Septic Tank is: a formáció május 3-án debütál élőben egy angliai koncerten Carlson legendás grindcore fogata, a Repulsion előzenekaraként. A bulihoz kapcsolódóan a japán MCR kiadó gondozásában a banda egy négyszámos EP-t is kiad bakeliten. A Septic Tank zeneileg olyan hatásokkal rendelkezik, mint a Crucifix, a Seige vagy a kanadai (tehát nem a hajmetalos) Slaughter.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.