Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Eljön majd az idő, amikor már nem tudjuk majd nyomni a Batteryt, a Mastert és a hasonló dalokat”

Jövő héten érkezik a Metallica új lemeze, a 72 Seasons. Lars Ulrich egy friss interjúban arról beszélt: egyelőre nem gondolkodnak a zenekar pályafutásának lezárásán.

0406met

Az április 14-én megjelenő 72 Seasons lemez kapcsán a Metallica jövőjéről és az esetleges visszavonulásról is kérdezték Lars Ulrichot a Revolver magazinban. Mindez korántsem tiszteletlenség, hanem a puszta realitások figyelembe vétele, hiszen Kirk Hammett ősszel már betöltötte a hatvanat, a dobos és James Hetfield idén, Robert Trujillo pedig jövőre lépi át a bűvös mérföldkövet. „Nem beszéltünk erről túl sokat – szögezte le a dobos. – Szerintem a legtöbb energiát és forrást épp abba fektetjük, hogy egészségesek, egységesek, működőképesek maradjunk. Ahogy öregszem, egyre több és több időt fektetek a napi testgyakorlásba, a kardió- és erőedzéseimbe. Minden nap több órát töltök a pelotonomon, és tényleg mindent alárendelek az egészségemnek: egészségesen táplálkozom, egészségesen élek, tényleg mindenre odafigyelek, hogy teljesíteni tudjak.”

Lars természetesen nem ringatja magát illúziókba. „Magától értetődően, egy ponton túl már nem lehet majd egy bizonyos szint felett csinálni ezt: eljön majd az idő, amikor már nem tudjuk majd nyomni a Batteryt, a Master Of Puppetsot és a hasonló dalokat. Tudom, a kommentszekciókban sokan már most úgy gondolják, hogy túlhaladtuk ezt a pontot, méltányolom ezeket a vélekedéseket is – mondta nevetve a dobos. – De egyelőre csak annyit tudok mondani: még nem tartunk itt, és ezt le is kopogom. Remélhetőleg még nem időszerű a kérdés. Mármint, McCartney elmúlt nyolcvan, és még mindig nyomja, akárcsak a Stones. Springsteen is most indult megint turnéra.” Arra a közbevetésre, miszerint az említettek nem játszanak minden este Battery-gyorsaságú dalokat, Lars úgy felelt: „Ez így igaz. De közben Springsteen háromórás koncerteket nyom, és mindjárt a turné első állomásán huszonnyolc kibaszott dalt játszott. Egészségesebbnek, erősebbnek tűnik, mint valaha. Persze ettől még elfogadom, amit mondasz: valóban, egyikük sem játszik Batteryket. Szóval fogalmazzunk úgy: ha egészségesek maradunk, remélhetőleg van még bennünk egy újabb évtized. Most, amint befejeztük ezt az interjút, ugrom is fel a pelotonra…”

metallica_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. 72 Seasons
02. Shadows Follow
03. Screaming Suicide
04. Sleepwalk My Life Away
05. You Must Burn!
06. Lux Æterna
07. Crown Of Barbed Wire
08. Chasing Light
09. If Darkness Had A Son
10. Too Far Gone?
11. Room Of Mirrors
12. Inamorata

A Lux Æterna, a Screaming Suicide, az If Darkness Had A Son és a címadó szám is meghallgatható. A zenekar e hónaptól kezdve Európában koncertezik, és a körút érdekességét ezúttal azt jelenti, hogy a csapat minden állomáson két bulit játszik, méghozzá ismétlések nélküli setlisttel. A hozzánk legközelebbi kettős dátum május 26-án és 28-án esedékes Hamburgban. Európában az első estéken az Architects és a Mammoth WVH, a második bulikon a Five Finger Death Punch és az Ice Nine Kills, míg az észak-amerikai kör első bulijain a Pantera és a Mammoth WVH, a második estéken szintén a Five Finger Death Punch és az Ice Nine Kills játszik majd velük.

 

Hozzászólások 

 
#6 Zsolti 2023-04-07 13:27
Idézet - Abigél:
Majd ha nem lesz erejük, akkor csinálnák azt , amit a Beatles annak idején. Nem kell koncertezni, túrnézni, hanem csak stúdió munkát végezni, zenélni mindhalálig.

Hátööö... Hetfieldék már most duplaannyi idősek, mint a Beatles tagjai voltak a feloszláskor, a két életben levő tag viszont 80+ évesen is turnézik.
Idézet
 
 
#5 Abigél 2023-04-07 09:30
Majd ha nem lesz erejük, akkor csinálnák azt , amit a Beatles annak idején. Nem kell koncertezni, túrnézni, hanem csak stúdió munkát végezni, zenélni mindhalálig.
Idézet
 
 
#4 Dezső 2023-04-06 15:19
Mi az a paparócs?
Idézet - Vermin:
Valami egészen kurvajó menedzsere lehet az INK-nak, ha be tudják tolni őket hol a Pappa Roach koncertekre, hol a Metallicára.
Idézet
 
 
#3 Tulus 2023-04-06 13:42
Remélem egy-két lemez még van a Metallica-ban. Meg a Depeche Mode-ban is.
Idézet
 
 
#2 Vermin 2023-04-06 07:48
Valami egészen kurvajó menedzsere lehet az INK-nak, ha be tudják tolni őket hol a Pappa Roach koncertekre, hol a Metallicára.
Idézet
 
 
#1 Nordmann 2023-04-06 06:38
Ezt az interjút mintha a komment trolloknak alkották volna. Tele van már-már szándékosnak tűnő magas labdákkal, amik csak arra várnak, hogy lecsapják őket. :)))

(Pl amikor BS kontra Metallica zenei teljesítményét hasonlítja össze, és mintha csak a játék gyorsasága számítana...)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.