Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elítélik a Capitoliumba betört tüntetők akcióit az Iced Earth tagjai

Közleményben határolódtak el a szerdai washingtoni tüntetőktől – és így főnöküktől, Jon Schaffer gitárostól – az Iced Earth tagjai. Schaffert jelenleg az FBI körözi a Capitoliumban történtek miatt.

0428ie

Mintegy negyven embert keres az FBI a több halálos áldozatot is követelő szerdai washingtoni zavargások után, amelyek során Donald Trump leköszönő elnök támogatói betörtek az amerikai törvényhozás épületébe. Az akcióban az Iced Earth gitáros/főnöke, Jon Schaffer is részt vett, amit több fotó és egy általa a helyszínen adott rövid videós nyilatkozat is bizonyít, így ő is szerepel a körözött személyek listáján. Mint arról tegnap beszámoltunk, Stu Block énekes eddig mindössze szűkszavúan reagált a történtekre, most azonban megérkezett a zenekar tagjainak hivatalos közleménye is. Ebben Block, Jake Dreyer gitáros, Brent Smedley dobos és Luke Appleton gitáros elhatárolja magát a történtektől.

„Mindnyájatoknak köszönjük, akik támogató szavakat küldtetek nekünk az utóbbi napokban”, áll a nyilatkozatban. „Néhányatokat tanácstalansággal töltött el a némaságunk, amit megértünk. Szükségünk volt némi időre, hogy megfelelően feldolgozzuk az információkat, és utánanézzünk bizonyos tényeknek, mielőtt nyilatkozunk. Az első és legfontosabb, hogy abszolút NEM fogadjuk el és nem támogatjuk a lázongást, illetve azokat az erőszakos cselekményeket, amelyekben a zavargók részt vettek január 6-án a Capitoliumban. Reméljük, hogy az ügy kivizsgálása után minden résztvevő az igazságszolgáltatás színe előtt felel majd tetteiért. Meghasadt szívvel, szeretettel és együttérzéssel gondolunk mindenkire, akinek fájdalmat okoztak a január 6-ai események. Mély szomorúsággal tölt el bennünket, hogy többen is meghaltak aznap, részvétünket küldjük a hozzátartozóknak. Valójában nincsenek is megfelelő, vigaszt nyújtó szavak, csak fontos, hogy tudjátok: osztozunk a döbbenetben, a gyászban és a fájdalomban, amit éreztek. Szeretettel gondolunk mindenkire. Stu, Luke, Jake, Brent.”

Nagyon korai lenne ebben a szakaszban bármit is mondani arról, miként hatnak a történtek az Iced Earth jelenlegi felállására, illetve magára a köztudottan egy személyben Schafferhez köthető zenekarra hosszabb távon. Ugyanakkor annyit talán megkockáztathatunk: a csapat jövője jelenleg meglehetősen borúsnak tűnik, és minimum kérdéses, hogy a 2017-es Incorruptible folytatása mikor és hogyan készülhet el.

 
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.