Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Zenésztársak Jon Schaffer washingtoni ügyéről: „Csak annyit tudok mondani, hogy hűha”

Egykori és jelenlegi zenésztársai közül Hansi Kürsch és Tim Owens is finoman elhatárolódott Jon Schaffertől, aki dokumentáltan részt vett a szerdai washingtoni zavargásokban, és jelenleg körözi az FBI. Stu Block, az Iced Earth frontembere egyelőre nem kommentálta bővebben a helyzetet.

0109schaffer

Mintegy negyven embert keres az FBI a több halálos áldozatot is követelő szerdai washingtoni zavargások után, amelyek során Donald Trump leköszönő elnök támogatói betörtek az amerikai törvényhozás épületébe. Az akcióban az Iced Earth gitáros/főnöke, Jon Schaffer is részt vett, amit több fotó és egy általa a helyszínen adott rövid videós nyilatkozat is bizonyít, így ő is szerepel a körözött személyek listáján. Az eset az utóbbi napokban óriási hullámokat vert az amerikai metálmédiában, és kénytelen-kelletlen most már Schaffer egykori és jelenlegi zenésztársai is kezdenek megnyilvánulni a témában.

Miután tömegével jelentek meg közösségi felületein különböző kommentekkel a rajongók a történtek után, egyelőre csak egy szívet posztolt az Instagramra Stu Block, az Iced Earth frontembere a #love hashtaggel, és annyit fűzött hozzá, hogy nincs további mondanivalója a kérdésről. Az énekes ezt leszámítva mindössze egy kommentre válaszolt, ahol egy rajongó kifejtette: többé egy vasat sem fizet semmiért, amihez Schaffernek köze van. „Ez a te döntésed, így érzel, nekem pedig teljes mértékben tiszteletben kell tartanom ezt", írta Block.

Hansi Kürsch, aki a Demons & Wizards projektben zenél közösen Schafferrel, már némileg markánsabb módon eltávolította magát a történtektől. „Mélyen sokkoltak bennünket az események, lélekben az elhunytak hozzátartozóival vagyunk", áll a Blind Guardian által jegyzett zenekari közleményben. „Ugyanakkor kategorikusan elhatárolódunk mindenféle erőszakos cselekménytől, függetlenül attól, hogy intézmények vagy személyek ellen irányul. Az eseményeket alaposan kivizsgálják majd, a felelősök pedig az igazságszolgáltatás előtt fognak felelni. Mivel a helyzet jelenleg óráról órára változik, egyelőre nem kívánunk további kommentárt fűzni az ügyhöz, amiért megértéseteket kérjük."

Megtalálták Schaffer ügyével kapcsolatban a rajongók Tim „Ripper" Owenst is, aki a 2000-es évtizedben két nagylemezt is felénekelt az Iced Earth frontembereként. „Őrület, amit csinált. Csak annyit tudok mondani, hogy hűha", felelte Tim, amikor nekiszegezték a kérdést a Facebookon. „Tudjátok, sosem beszéltünk politikáról, amikor az Iced Earthben énekeltem, mert akkoriban teljesen ellentétes oldalon álltunk. LOL. De azt kell mondjam, sokkal rosszabb lett volna, ha mondjuk Sebastian Bach lett volna a zenésztársam." (Ripper ezzel Sebastian Bach azon aktuális nyilatkozatára utalt, amelyben a Skid Row ex-frontembere Ace Frehley mellett őt hívta tetemre a Capitoliumon történtek miatt, mint közismert Trump-támogatókat – a szerk.) Mivel a kommentelők természetesen kétségeiket fejezték ki annak kapcsán, hogy több év alatt egyszer sem merült fel Ripper és Schaffer között a politika, különös tekintettel a The Glorious Burden lemez hadtörténeti-politikai tematikájára, Tim úgy felelt: „Az az album inkább a történelemről szólt. Konkrétan többet tanultam azokban az időkben a történelemről, mint a suliban. De akkoriban senkivel sem beszélgettem politikáról. Mint mondtam, a kerítés két ellentétes oldalán álltunk, én pedig a munkára koncentráltam. Bár aztán így is kirúgtak, szóval mindegy volt", írta.

Mint ahogy az eddigiekben is hanyagoltuk a zenei vonatkozástól mentes, napi aktuálpolitikai híreket és zenésznyilatkozatokat, Jon Schaffer ügyéről is csak akkor közlünk további részleteket, ha érdemi fejleményekről számolhatunk be.

 
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.