Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elhunyt Zeno Roth

0206zenorothHétfőn, 61 éves korában elhunyt Zeno Roth. A német gitáros/dalszerző egész életében bátyja, Uli árnyékában alkotott, pedig kiváló lemezeket tett le az asztalra.

Uli Jon Roth tette közzé a hírt a Facebookon öccse, Zeno február 5-ei haláláról. „Drága testvéremet álmában érte a halál, többéves betegség után végül eltávozott egy jobb helyre", írta a gitáros. „Családja és barátai nevében is mondhatom: emberi és zenei szinten egyaránt hatalmas veszteség ez. Zeno őszinte és elképesztően tehetséges művész volt, testvérként pedig nagylelkű, törődő emberként emlékszem majd rá. Nagyon mélyen érző lélek volt, de közben roppant okos és vicces is, elsőrendű dalszerzői képességekkel. Nemcsak gitárosként volt kiemelkedő, de költőként is, ez teljesen egyértelmű azokból a versekből, amelyeket anyanyelvén, németül írt. Szerencsénkre sokat ránk hagyott ezekből a gyöngyszemekből, így talán posztumusz jelleggel kiadhatunk majd belőlük egy gyűjteményt a megfelelő időben."

Roth hozzáteszi: Zeno három dalon is dolgozott halála előtt. „Karácsony előtt megmutatta nekem a demóverziókat, és teljesen lenyűgözött, amit hallottam, mert új szintet ért el, és csodával határos módon jobban játszott, mint valaha, még a betegsége ellenére is, amely nagyon legyengítette. Megpróbáljuk majd befejezni és kiadni ezeket a számokat, mert tele vannak szépséggel, varázslattal – megérdemlik, hogy mindenki meghallgathassa őket."

Zeno saját, ZENO nevű csapatával 1986-ban jelentette meg első nagylemezét, amely kultikus melodikus favoritnak számít, ám sajnos nem lett túl ismert. A csapat ezután elhallgatott, de a későbbiekben, igen hézagosan azért jelentettek meg ezt-azt, a legutóbbi album 2006-ban jött ki Runway To The Gods címmel.

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 BahnScorper 2018-02-07 12:26
Emlékét már csak azért is megőrizzük, mert ő ajánlotta be a bratyója helyére Jabs-ot a Scorpions-ba... R.I.P.
Idézet
 
 
+6 #1 Gurgi 2018-02-06 15:41
Isten nyugosztalja! Kiváló lemezeket készített, hiányozni fog.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.