Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elhunyt Storm Thorgerson, számos klasszikus borító atyja

0419storm69 éves korában, április 18-án elhunyt Storm Thorgerson grafikusművész, az egyik legismertebb lemezborító-tervező, akinek keze munkáját egyebek között számos klasszikus Pink Floyd, Led Zeppelin és Black Sabbath album dicséri.

Noha 2003-ban szerencsésen felépült egy stroke-ból, végül legyőzte a rák Storm Thorgersont, aki április 18-án, békében hunyt el családtagjai körében angliai otthonában. Thorgersonnak három gyermeke volt, egy fia a korábbi házasságából, illetve egy fia és egy lánya a mostaniból. A zenekarok és előadók, akikkel hosszú és gyümölcsöző pályafutása során együtt dolgozott, máris nyilatkozatokat tettek közzé emlékére. „Storm Thorgerson munkái a mi munkánk elválaszthatatlan részévé váltak", írta közleményében David Gilmour, a Pink Floyd énekes/gitárosa. „Először korai tizenéveinkben találkoztunk, összegyűltünk a Sheep's Green nevű helyen a Cambridge folyónál. Storm mindig ott volt, ő volt a leghangosabb, tele volt ötletekkel és lelkesedéssel. És mindez soha nem is változott meg. Állandó erőt jelentett az életemben, úgy a magánéletben, mint a munkában: sírhattam a vállán, nagyszerű barát volt. Nagyon fog hiányozni."

Thorgerson a Pink Floyd munkásságának java (Atom Heart Mother, The Dark Side Of The Moon, Wish You Were Here, Animals satöbbi) mellett többek között olyan klasszikus albumok borítóit készítette, mint a Led Zeppelin Houses Of The Holyja, Presence-e és In Through The Outdoorja, a Black Sabbath Technical Ecstasyje, a Scorpions Lovedrive-ja és Animal Magnetismje, a Rainbow Bent Out Of Shape-je, vagy későbbről Bruce Dickinson Skunkworkse, a Dream Theater Falling Into Infinityje, az Anthrax Stomp 442-ja vagy az Audioslave első anyaga. Többször dolgozott Peter Gabriellel is, és számos videót is rendezett a Pink Floyd mellett például a Yesnek, Bruce Dickinsonnak vagy Nik Kershaw-nak.

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 neal and jack and me 2013-04-20 01:27
az biztos...
Idézet
 
 
+9 #1 Equinox 2013-04-19 15:33
Hipgnosis és Thorgerson legendás alakjai a XX. századi zenének. Nyugodjon békében, tényleg örökérvényű, amit alkotott.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.