Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elhunyt Siklósi Örs, az AWS frontembere

Február 5-én, pénteken meghalt Siklósi Örs, az AWS énekese. A frontembernél tavaly diagnosztizáltak súlyos betegséget, mindössze 29 éves volt.

0206ors

Sokkoló hírt tett közzé az AWS zenekar. „Elmondani az elmondhatatlant, leírni a leírhatatlant. Ez az, amit most meg kell tennünk. Júniusban Örsnél leukémiát diagnosztizáltak. Megszakadt szívvel tudatjuk veletek, hogy tegnap, február 5-én társunk, barátunk, testvérünk, Siklósi Örs 29 éves korában hosszú küzdelem után távozott közülünk", írják. „Januárban tervezett kiállni elétek és a nyilvánosság elé, hogy elmesélje a történetét a betegséggel kapcsolatban. Tavasszal készült kiadni első szólólemezét, amit kiegészített zenekaros felállással, nyáron készült volna az AWS legújabb, ötödik nagylemeze és ősztől indultak volna újra a koncertek. Csodálatos erővel és kitartással vitte végig az egész időszakot, bátorsága és kitartása példaértékű. Elvesztése felfoghatatlan és felbecsülhetetlen veszteség. Határtalan kreativitása, dalszövegeinek mélysége, színpadi jelenlétének elsöprő energiája és karizmája pótolhatatlan űrt hagy maga után, nem csak a mi életünkben, de a magyar könnyűzene és művészet világában is."

„Örs maga volt a tűz, melegszívű, szerető barát és társ", áll a zenekar nyilatkozatában. „Rendkívül impulzív és inspiráló személyiség volt. Mindig lehetett rá számítani, sosem hagyott cserben senkit, elképesztően nyitott és szerető szívű ember volt. Ahogy ő szokta mondani másokra, Örs egy csoda volt. Öleljük a családot, a barátokat és mindenkit, akinek akárcsak a dalain keresztül, de volt szerencséje megismerni Örsöt. Búcsúzunk tőled, barátunk, szerelmünk, testvérünk, fiunk, példaképünk, Örs, Te Csoda!"

 

Hozzászólások 

 
#3 Szücs István 2021-02-06 23:26
Elsőosztályú koncertélmények kel ajándékozott meg Örs, felfoghatatlan ez a korai távozás, annyira tevékeny és energikus embernek éreztem őt, hogy még óriási dolgok álltak előtte. Jóval durvább muzsikákat is hallgatok, mint az AWS, de elismertem a tehetségüket, és a lemezeiket, ezen belül az intelligens és kiművelt szövegvilágukat mindig is nagyra tartottam.
Idézet
 
 
#2 Anomander 2021-02-06 19:12
Hát ez a hír eléggé megütött, csak 29 éves volt!
Nem hallgattam gyakran AWS-t, de arra élénken emlékszem, hogy 2016-ban láttam őket a Rockmaratonon vmi kisebb sátorban. Akkor feltűnt az egész jó zene és a rendkívül energikus színpadi jelenlét, különösen Örs részéről. Örültem hogy sikeresek lettek, de ez most nagyon szomorú. Nyugodj békében!
Idézet
 
 
#1 bogar 2021-02-06 15:47
Nagyon szimpatikus és rendkívül tehetséges ember volt számomra.
Nagyon elszomorodtam ettől a hírtől.
Jó utat Örs!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.